18. apríla 2018

Ubongo junior

Recenze Ubongo junior na blogu www.spoluhratky.eu

Ubongooooo! Kto by ho nepoznal? A tak sa nemohlo stať, že by sme doma nejaké nemali. A kedže Heňa sa od svojich troch rokov našla v hrách, padol výber na juniorskú verziu. Tá nám pripadala v tomto veku najvhodnejšia.


obsah hry Ubongo junior

Vo veľkej krabici, dostanete veľkú hromadu zadaní, pekné zvieratkové dieliky, presýpacie hodiny a nemôžu chýbať ani diamanty :)

diamanty v hre Ubongo junior

Kartičky zo zadaním majú dve obtiažnosti, takže si kľudne zahrá dospelák proti dieťaťu a sily budú vyrovnané... teda zo začiatku :) Neskôr vás váš potomok hravo predbehne a vy budete radi ak vám dovolí hrať tú jednoduchšiu verziu, aby ste mu stačili.

kartičky v hre Ubongo junior

Hra sa určite dá skvele kombinovať aj s dospeláckym Ubongom. Každý si môže skladať to, na čo má zrovna kapacitu :).

kartičky v hre Ubongo junior

Táto detská verzia nevyniká ničím novým, je to proste osvedčený model "tetrisového skladania". Potešia však pekné zvieratkové žetóny, ktoré sú naozaj milé a Heňa sa zo začiatku bola schopná hrať pol hodinu len s nimi, kým sme sa dostali ku hre samotnej.

hráme sa Ubongo junior

Je to však aj hra, ktorá časom už neprináša žiadnu veľkú výzvu. Keď vám takáto jednoduchá priestorová orientácia ide nejak sama, začnete sa nudiť. A tak je to u nás hra, ktorá sa hrá asi najmenej. Ja mám ale takéto skladačky rada a tak sa teším až do nej dorastie Jony :)

Dovtedy je to super hra pre návštevy, pretože zvieratká sú proste zaručený úspech.

hráme sa Ubongo junior

Na záver:
Hodnotenie: 3,5*/5
Vek: 3+
Pre koho je: pre malé deti, ktoré zvládnu veľmi jednoduché skladanie dielikov
Kde kúpiť / dostupnosť: Heureka
Aktuálna cena: 500 Kč
Čo sa naučíme: priestorovú orientáciu, logiku

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujeme za Váš komentár! :)