7. mája 2018

Kuřecí olympiáda

Recenze hry Kuřecí olympiáda na blogu www.spoluhratky.eu

Táto hra je náš klenot z bazaru za pár kačiek. Ťažko povedať, či by sme sa k nej dostali nebyť tej dobrej ponuky, aj keď je to hra veľmi chválená. V každom prípade sme dobre urobili. Je to náš pexeso killer na veky vekov!


Kuřecí olympiáda - detail hry

A o čo tu teda ide? No predsa o pierka! O šklbanie pierok. A keď vyšklbete všetky, vahrávate. To je niečo pre Heňu. Ešteže pamäťové hry jej idú, lebo zostať na konci ako ošklbaná sliepka je veľmi kruté. Ale ošklbať všetkých ostatných, je ten najkrajší pocit na svete a to ona teda vie dať najavo :D

Kuřecí olympiáda - hráme sa

Inak je to ale hra pamäťová, čiže hľadáte rovnaký symbol, aký má vaša sliepočka (kuriatko/kohútik?) pred sebou. Keď ho nájdete idete ďalej. A keď preskočíte kura pred vami, ošklbete ho o pierka, ktoré skrýva v zadočku. Heh, aké milé, že? :)

Kuřecí olympiáda - figúrky

No a keď sa dostanete až tak ďaleko, že ošklbete úplne všetkých a máte zadok plný... pierok... vyhrávate :)

Kuřecí olympiáda - figúrky

Za odmenu si môžete zahrať ešte jednu hru, pretože každá ďalšia hra je ešte zaujímavejšia. Už sa vám totiž všetko krásne začína pliesť, no proste mazec na entú. Ešteže tie deti majú dobrú pamäť, inak by snáď hrozilo, že to snáď ani nedohráte... :)

Kuřecí olympiáda - detail hry

Kuraciu olympiádu odporúčame ako mega super veselú náhražku pexesa. Lebo s pexesom u nás nikdy nebola taká sranda ako so šklbaním pierok. A vidíte tie krásne drevené kuriatka a pierka? Radosť hrať (a šklbať!). A čo vy? Ako to máte s pierkami u vás doma? :)

Kuřecí olympiáda - figúrky

Na záver:
Hodnotenie: 4,5*/5
Vek: 3+
Počet hráčov: 2 – 4
Pre koho je: pre tých najmenších, ktorí zvládajú pexeso
Kde kúpiť / dostupnosť: Heureka
Aktuálna cena: 400 Kč
Čo sa naučíme: precvičiť pamäť, vychutnať si a zvládať škodoradosť, vyhrávať a prehrávať v extrémnych súťaživách podmienkach :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujeme za Váš komentár! :)