23. júna 2018

Den a noc

Recenze hry Den a noc na blogu www.spoluhratky.eu

Je čas pozrieť sa konečne aj na nejakú "Smart Game" od Mindoku. Naše obľúbené hlávko-lámavé záležitosti. Hry pre jedného hráča, na precvičenie logického myslenia.
A nemôžeme začať ničím iným, než klasikou pre deti už od dvoch rokov. Ale kľudne sa s ňou vyhrajú aj tí 1,5 roční. Hneď si povieme prečo :)


detail hry Den a noc

Vidíte? Je to totiž krásna drevená skladačka, kde nasúvate drevené dieliky na tri tyčky. Takže pre prťata na precvičenie hrubej, či jemnej, no proste.. motoriky.
Nechýbajú ani krásne farbičky, na naučenie farieb.

detail hry Den a noc

Zároveň je to logická hra, kedy sa podľa obrázku snažíte správne nasadiť jednotlivé dieliky skladačky. Pre dospelákov jednoduché, ale dvojročné a trojročné decká sa zabavia.
Toto hore je znázornenie tzv. dňa. A toto dole je noc.

detail hry Den a noc

A v tom je ten krásny trik. Noc je už vyššia obtiažnosť, kde dieliky skladáte podľa tieňov, siluet. A to už môže byť niekedy zapeklitosť aj pre veľkých tatov, či mamy.
Knížočka ponúka tradičných 48 zadaní, z toho polovica je denných a polovica nočných. Rozdiely v obtiažnosti sú v tomto prípade hlavne medzi dňom a nocou, takže tu nie je veľká gradácia zložitosti, ako u iných Smart Games. To ale pri hre pre dvojročné deti naozaj nevadí.

detail hry Den a noc


A čo bavilo Heňu? No, ona by si to len tak sama neskladala, takže sme sa buď striedali v ťahoch, alebo som sa dívala na stranu noci a ona na deň. Aby boli sily trošku vyrovnané. A keď ste moc unavení a nevyspatí, milí rodičia, tak nechajte dieťa skladať noc a vy to skúste aspoň podľa dňa. Verte mi, to dáte :) A keď nie, deti vám pomôžu.

detail hry Den a noc

Vlastne je to teda idálna hračka pre všetkých. Malých aj veľkých, na logiku, na hranie, na pretekanie autom, alebo.. 

detail hry Den a noc

..na hry na princeznú.

Jediná nevýhoda zostáva, že sa hra už nevyrába a tak je tu iba možnosť zohnať ju z druhej ruky. Alebo skúsiť nemecký Amazon a iné zahraničné eshopy. Ale vyplatí sa to :)

Na záver:
Hodnotenie: 4,5*/5
Vek: 2+
Počet hráčov: 1
Pre koho je: pre tých najmenších (1,5+), ktorí sa dokážu hrať s kockami a pre tých starších (2+), ktorí skladajú obrazce podľa predlohy
Kde kúpiť / dostupnosť: bazary, Amazon.de
Aktuálna cena: ??? Kč
Čo sa naučíme: precvičiť motoriku, rozpoznávať farby, dvojrozmerné vnímanie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujeme za Váš komentár! :)