10. októbra 2018

Flying Tiger - herné úlovky #1

Rcenze hry Box game na blogu www.spoluhratky.eu

Flying Tiger Copenhagen. Je to nebezpečné mať tento obchod v centre mesta vždy po ceste na nákupy do zdravej výživy. Ak ste o ňom ešte nepočili, buďte radi. Ušetríte :).
Je to taká IKEA v malom. Milión serepetičiek do domácnosti, od úplných hlúpostí, po úplné skvosty. No a medzi tie skvosty môžeme zaradiť aj ich meniaci sa sortiment detských hračiek a hier. A to je to o čo tu ide.

Tak sa poďme pozrieť na naše posledné úlovky z Tigra. Čaká nás super rýchla recenzia, pretože na poriadne zabehnutie a obohratie týchto hier nemusí byť dosť času. Času na to, aby ste ich v obchode ešte vôbec našli. Sortiment sa totiž rýchlo mení a ak vás niečo z týchto hier zaujme, neváhajte a kupujte. Ale pekne pomaly. Najskôr sa pozrieme do jednej krabice a jednej malej krabičky.

detail hry Box Game od Flying Tiger

Box Game

Ak sledujete tento blog poznáte už hry od Mindoku zo série Smart Games. A do tejto kategórie by sa dala zaradiť aj táto hra. Logická skladačka pre jedného hráča, ktoré my ale doma hrávame kľudne vo dvojici. Spoločenskosti našich detí sa netreba brániť, užijete si dosť zábavy aj s takouto hrou. Teda my rozhodne a už sa neviem dočkať až ju s Heňou poriadne otestujeme.

detail hry Box Game od Flying Tiger

Po otvorení krabice nás čaká pekne uskladnená hra plných plastových dielikov (kociek a kvádrov), panáčik a 40 úloh. Je tu dokonca pribalené aj látkové vrecúško, takže nebude problém doňho všetko nahádzať a vyraziť s hrou do sveta.

detail hry Box Game od Flying Tiger

Plastové kvádre a hracia plocha sú kvalitne spracované a pekne farebné. Hra rozhodne (vzhľadom na cenu) nepôsobí vyložene lacno. Jediné, čo je trošku odfláknuté sú kartičky, ktoré nie sú z najkvalitnejšieho papiera, ale svoj účel splnia aj tak.

detail hry Box Game od Flying Tiger

Samotné hranie sa dá rozdeliť na dve časti. Najskôr si rozložíte všetky farebné kvádre podľa zadania. Toto je pre 6 ročné decká (od tohto veku je hra určená) úplná malina, ale dajte to skladať 3 ročným súrodencom a zabavia sa aj oni!

detail hry Box Game od Flying Tiger

Potom príde samotná logická hra. Máte panáčika s ktorým sa musíte dostať z bodu A (červený štvorec) do bodu B (červená kocka). A to tak, že môžete chodiť len po kvádroch a nemôžete stupiť na šedú plochu. Môžete chodiť len vertikálne a horizontálne, nie diagonálne. A ako to robíte? Tak, že zhadzujete jednotlivé kvádre na šedú plochu, následne sa po nich presuniete ďalej, k inému kvádru, na ktorý vyskočíte a zhodíte ho a tak pokračujete, až prídete do cieľa. No poviem vám, je to celkom sranda. Cítete sa ako taký Spiderman, čo lezie po mrakodrapoch a Bořek staviteľ v jednom.

detail hry Box Game od Flying Tiger

Musím povedať, že prvé dojmy z tejto hry sú veľmi pozitívne. Viac samozrejme uvidíme po poriadnom otestovaní a prekonaní všetkých 40 rébusov, ktoré sú mimochcodom odstupňované podľa obtiažnosti (1-4). Pomer cena / výkon je teda určite parádny a ak máte radi logické hry a skladačky, môžem hru jednoznačne odporučiť.

detail hry Box Game od Flying Tiger

Na záver:
Vek: 6+ (ale určite skúste aj so šikovnýmy 4 ročnými)
Počet hráčov: 1
Kde kúpiť / dostupnosť: sieť obchodov Flying Tiger Copenhagen
Aktuálna cena: 230,- Kč

Recenze hry Storyteller Dice od Flying Tiger na blogu www.spoluhratky.eu

Storyteller Dice

Alebo príbehy z kociek. Na Roryho kocky sme sa už chystali veľmi, veľmi dlho. A potom som uvidela toto a neodolala som. Vyskúšame a uvidíme, či nás to vôbec bude baviť. Ak áno, dokúpime originály, ak nie, aspoň nás nebude mrzieť vynaložená investícia.

detail hry Storyteller Dice od Flying Tiger

Kocky sú navyše naozaj pekné, prekvapila ma najmä ich veľkosť, sú krásne obrovské! :)

detail hry Storyteller Dice od Flying Tiger

Ak princíp príbehov z kociek nepoznáte, tak vedzte, že ich kúzlo je v jednoduchosti. Hodíte kockami, ktoré ukazujú rôzne symboly a na základe hodených symbolov rozprávate príbeh. Rozvíjate deťom komunikačné schopnosti, tých úplne malých učíte jednotlivé slová. Príbehy môžu byť krátke, alebo dlhé, môžete rozprávať jeden dlhý na pokračovanie, alebo zakaždým jeden krátky. No proste môžete byť ľubovoľne kreatívny. Už sa neviem dočkať na to množstvo fantázie, ktoré s nimi vykúzlime. :)

detail hry Storyteller Dice od Flying Tiger

Ak ste podobne váhali, či má zmysel kupovať túto podivnosť, ako je 6 kociek s rôznymi obrázkami, za túto cenu už nemusíte a bežte to hneď vyskúšať. A dajte vedieť, ako sa vám páčia. :)

detail hry Storyteller Dice od Flying Tiger

Na záver:
Vek: 3+
Počet hráčov: od 2
Kde kúpiť / dostupnosť: sieť obchodov Flying Tiger Copenhagen
Aktuálna cena: 90,- Kč

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujeme za Váš komentár! :)