30. novembra 2018

Chyť draka



Kartových hier nie je nikdy dosť. Sú skladné, relatívne rýchle a hrá ich s nami aj náš tato. A tak sa dnes pozrieme na jednu obvzlášť vydarenú. A navyše aj rýdzo českú. A opäť v nej bude drak. A tentokrát nielen jeden. Veľká kopa drakov, ktorých budeme chytať v hre Chyť draka od Loris Games! :)




Cieľom hry je, ako už názov napovedá, chytiť draka. Konkrétne hneď troch a to veľkých dospelých krásavcov. Na to, aby ste však mohli chytiť dospeláka, potrebujete ho nalákať na ovocie a mať už v rukách nejakého mladého dráčika. A na chytenie dráčika zas potrebujete miminko dráčatko a ovocie. A na chytenie dráčatka zas (okrem ovocia) musíte mať nejakú pomôcku, nástroj, ktorým ho chytíte. A zas to ovocie. A samotné pomôcky získate ovocím, čiže tým, čo si hodíte na kocke.


S takouto výbavou sa napríklad vôbec nemusíte báť, že nič nechytíte. :)


Ovocie vám rastie v sade, čiže na kocke ktorou hádžete. A v tom je celé kúzlo inak veľmi jednoduchej hry. Aby ste sa dopracovali k cieľu, potrebujete splniť dielčie úlohy a vyberať si pozorne všetkých mladých drakov.

Napríklad na chytenie tohoto dráčika potrebujete hodiť na kocke hrozno, alebo jablko. A k tomu už musíte vlastniť štít, alebo koňa.


Kocka prináša náhodu, ktorá je samozrejme dosť veľká, ale v detskej hre je to dôležitá vlastnosť, aby sa sily hráčov trochu vyrovnali. Mne sa zas veľmi páči ten strategický princíp vyberania dráčikov, aby sme mohli chytiť toho vytúženého veľkého draka.


Hra je nádherná po grafickej stránke. Dráčikov si ihneď zamilujete, až im začnete dávať mená. Veď o tom to tak trošku je. Vytvoriť su ku hre vzťah aj pomocou krásnych ilustrácií. A to je v tomto prípade veľmi jednoduché. :)


Jediné, čo som chcela hre vytknúť je veľkosť kariet. Zdali sa mi dosť malé oproti krabičke a kartám z iných hier. Lenže potom sme to všetko rozložili na stôl a musela som uznať, že veľkosť je tak akurát, aby sme to nemuseli hrať na stole pingpongovom. ;)


Ďalšou super správou je pre nás aj to, že hra má v pravidlách kooperatívny variant. Takže môžeme hrať spolu a snažiť sa chytiť drakov, ktorých si vylosujeme na kartách úloh. A keďže my máme kooperatívne hry radi, nemusím vám ani hovoriť, že toto spoločné chytanie je u nás veľmi populárne.


A kedže karty úloh sa nám natoľko zapáčili, vymysleli sme si aj vlastné pravidlá. Hráme proti sebe, ale využívame karty úloh. Cieľom hry nie je teda chytiť 3 dospelých drakov, ale splniť vylosované 3 úlohy. Rozhodne odporúčame :)


A takisto rozhodne odporúčame aj túto krásnu kartovú novinku! Milovníci drakov a dinosaurov, máte sa na čo tešiť! :)

Na záver:
Hodnotenie: 4,5*/5
Vek: 4+
Počet hráčov: 1-4
Pre koho je: pre bystrých dobrodruhov a milovníkov všetkých okrýdlených plazov ;)
Ako dlho hra trvá: 15-20 min.
Kde kúpiť / dostupnosť: Heureka
Aktuálna cena: 250,- Kč
Čo sa naučíme: strategicky myslieť, plánovať
Viac o hre u vydavateľa: Loris Games

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujeme za Váš komentár! :)