19. decembra 2018

Malý princ: udělej mi planetu

Recenze hry Malý princ: udělej mi planetu na blogu https://www.spoluhratky.eu

Blížia sa Vianoce a ja osobne si nedokážem na hranie predstaviť krajšiu hru, než túto, založenú na mojej obľúbenej knižke o Malom princovi.
A čo na to Heňa, ktorá knižku nepozná a videla iba film? To si hneď povieme a ukážeme. :)


recenze hry Malý princ: udělej mi planetu

V príjemne kompaktnej krabičke na nás vykukne veľká kopa krásnych modrých kartičiek. Nájdeme ich tu štyri druhy. Jeden druh pre vnútro planéty, dva druhy pre jej okraje a jeden druh pre kartičky postáv, ktoré sa dávajú na vyplnenie rohov. A to je vlastne všetko. Hra je to veľmi jednoduchá a dá sa zhrnúť v pár krokoch. 

recenze hry Malý princ: udělej mi planetu

Vždy si vyberieme jednu z hromádok a podľa počtu hráčov vezmeme daný počet kartičiek. Z nich si vyberieme jednu kartičku a následne volíme poradie ďalšieho hráča. Ten, kto berie posledný, v ďalšom ťahu začína. Pri vyberaní kartičiek musíme dávať pozor hlavne na baobaby. To sú totiž škodcovia, ktorí škodili nielen Malému princovi, ale budú škodiť aj našej planéte.

recenze hry Malý princ: udělej mi planetu

Postupne si prikladaním kartičiek tvoríme planétu. Planétu, ktorou sa snažíme nazbierať čo najviac bodov. Body určujú kartičky postáv, na ktorých je znázornené, za čo presne body dostaneme a koľko.

recenze hry Malý princ: udělej mi planetu

Napríklad taká postava malého princa sa fakt hodí. :)

recenze hry Malý princ: udělej mi planetu

No a čo robia tie zlé baobaby? Ak ich máte na planéte tri, musíte všetky tieto 3 kartičky otočiť na rubovú stranu a nezískavate tak z nich žiadne body. Čo je dosť nemilé a môže to rozhodnúť celú hru. Taktika tak je vyhýbať sa baobabom a donútiť súperov k tomu, aby tie baobaby zbierali oni.

recenze hry Malý princ: udělej mi planetu

Keď majú všetci plnétu postavenú, spočítajú sa body a rozhodne sa o víťazovi. Každá hra je veľmi rýchla, rozhodovanie, ktorý dielik si zobrať je vcelku jednoduché a skladanie planétky vlastne tiež. Nezáleží na tom, ktorý dielik je kde, ide len o to aby planéta bola guľatá a nie šišatá. :)

recenze hry Malý princ: udělej mi planetu

Malý princ: udělej mi planetu od vydavateľstva REXhry, je krásna a rýchla hra. Svojou jednoduchosťou a až ľahkosťou nadchla aj Heňu a stala sa našou obľúbenou hrou. Mne sa najviac páči ako je do hry prenesný príbeh Malého princa a ako to všetko spolu ladí. Od postáv na planéte prinášajúce body, cez baobaby, až po ružu, ktorá má byť na planéte iba jedna. :)

Heňa zas oceňuje jednoduchosť a rýchlosť hrania. A záverečné bodovanie je krásne precvičovanie počítania. Je tým pádom ideálna pre deti kľudne od piatich rokov a rozhodne pritom zaujme aj nás dospelákov, ako skvelá oddychovka!
Je to proste krásna hra pre krásne chvíle. :)

Na záver:
Hodnotenie: 4,5*/5
Vek: 5+ (oficiálne 8+)
Počet hráčov: 2-5
Ako dlho hra trvá: 15-20 min.
Kde kúpiť / dostupnosť: Heureka
Aktuálna cena: 500,- Kč
Čo sa naučíme: taktizovať, správne si vyberať z niekoľkých možností
Herné mechanizmy: draftovanie kariet; tvorba sád
Viac o hre u vydavateľa: REXhry

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujeme za Váš komentár! :)