21. februára 2019

Dům snů

Recenze hry Dům snů na blogu https://www.spoluhratky.eu

Keď máte doma holku, ktorá sníva o domčeku, tak je táto hra proste hra snov. A to nielen podľa názvu. Je to totiž skvelá strategická hra nielen pre dievčatá, ale aj pre chalanov, maminky a oteckov, proste pre celú rodinu. A o to viac také plnenie snov poteší. :)


recenze hry Dům snů

Na hru Dům snů od ADC Blackfire som sa ja osobne veľmi tešila. Už čakala pár týždňov v skrini, kým ju Heňa dostala k narodeninám. A nakoniec neviem, kto z nej mal väčšiu radosť. Ale rozhodne sme mali radosť obidve! ;)

recenze hry Dům snů

Okamžite z nej bol veľký hit. Táto na prvý pohľad roztomilá dievčenská záležitosť totiž ponúka kombináciu jednoduchosti pravidiel a herných princípov, s dostatočne zaujímavými strategickými možnosťami tak, aby sa ani rodič nenudil. Čo viac chieť od rodinnej hry, keď je to vlastne hra snov? :) 

recenze hry Dům snů

Hra obsahuje 4 kartónové domy, ktoré sa snažíte vyplniť kartičkami jednotlivých miestností, kartónovými žetónmi vybavenia a kartičkami strechy.

recenze hry Dům snů

Kartičky si vyberáte z hracieho plánu, kde je dostupných 5 kariet miestností a 4 zvláštne karty. Beriete si vždy celý stĺpček, čiže dve karty (výnimkov je stĺpec prvý, kde je možné zobrať iba kartu miestnosti). Po zobratí kariet sa ponuka hneď dopĺňa pre ďalšieho hráča.

recenze hry Dům snů

Pomocou kariet si vytvárate svoj dom snov, ale musíte pritom spľňať určité podmienky a samozrejme sa snažíte získať na konci hry, čo najviac bodov. Body prináša jednotlivé postavenie miestností, aj vybavenie.

recenze hry Dům snů

Napríklad táto trojmiestna obývačka prináša bodov 9, plus jeden bod za domček pre mačku. Keby bola iba dvojmiesta, body by boli iba 4 a jendomiestna obývačka prináša bod len 1. Všetko toto je prehľadne zobrazené na kartičkách a tak hru zvládnu aj predškoláci, ktorí nevedia čítať. Kartičky sú verejné, takže dlhšie texty na niektorých kartách pomocníkov som Heni čítala ja.

recenze hry Dům snů

Na konci hry sa ešte postaví strecha zo strešných kartičiek a dom je hotový a môže sa začať bodovať. Hra je to teda veľmi svižná, v menšom počte hráčov sa dá pekne sledovať, čo kto stavia a dá sa trošku aj škodiť, ale výsledok je vždy pekne zaplnený domček, z čoho majú deti fakt veľkú radosť.

recenze hry Dům snů

Dům snů je skvelá rodinná hra, ktorá naplnila naše očakávania. Herná doba je primerane dlhá, strategické možnosti dostatočné, aby hra nenudila ani rodičov a výber kartičiek je veľmi zábavná herná mechanika, ktorá ponúka akurátnu dávku náhody. A výsledok vždy stojí za to! Je to predsa Váš dom snov! :)

recenze hry Dům snůNa záver:
Hodnotenie: 4,5*/5
Vek: 6+ (oficiálne 7+)
Počet hráčov: 24
Ako dlho hra trvá: 30 min.
Kde kúpiť / dostupnosť: Heureka.CZIhrysko.SK
Aktuálna cena: 700,- Kč
Čo sa naučíme: strategicky myslieť, vyberať z viacerých možností
Herné mechanizmy: draftovanie kariet; tvorba sád, skladanie obrazcov
Viac o hre u vydavateľa: ADC Blackfire

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujeme za Váš komentár! :)