18. apríla 2019

Little Cooperation

Recenze hry Little Cooperation na blogu https://www.spoluhratky.eu

Little Cooperation je možno malá hra názvom, ale rozhodne nie herným zážitkom. Určite to ale je hra pre tie úplne najmenšie deti už od dvoch rokov. A kedže jedného takého malého hráča máme aj u nás doma, nemohla chýbať ani na našom stole. Poďte sa s nami pozrieť tejto hre bližšie na zúbky. :)


Recenze hry Little Cooperation

Čo sa skrýva v krabici?
Little Cooperation je hra od francúzskej firmy Djeco, ktorá je známa krásnymi a kvalitne spracovanými hračkami. A tak je to samozrejme aj u tejto hry. Však posúďte sami. :)

Recenze hry Little Cooperation

Hra obsahuje veľmi kvalitne spracovaný kartón a nádherné gumové zvieratká. To všetko bez problémov vydrží útoky malej domácej zvere (detí).

Recenze hry Little Cooperation

Priebeh hry
V prvom rade zdôrazním, že táto hra je kooperatívna. Takže v nej výhradne spolupracujeme. Čo je u tých najmenších jasná voľba, kedže mnohokrát (naštastie) ešte nechápu zmysel nejakého súperenia. Našim cieľom je pomôcť zvieratkám dostať sa z jednej ľadovej kryhy na druhú stranu, k svojmu iglu, pomocou mosta, ktorý sa ale tak trošku rozpadá.

Recenze hry Little Cooperation

Celý tento pohyb zvieratiek riadi hod kockou. Keď padne most, môže sa jedno zo zvieratiek posunúť na most. Keď padnú kocky ľadu, musí sa jeden z pilierov držiaci most odstrániť. Keď padne iglu, môže sa jedno zvieratko presunúť do bezpečia. A vyhrávame vtedy, keď sú v bezpečí zvieratká všetky.

Recenze hry Little Cooperation

Čo na to deti?
Hra má veľmi jednoduché pravidlá a náhoda v hode kockou tu samozrejme je, ako to už býva zvykom u hier pre najmenších. Ale ten príbeh, ktorý vytvárame je proste krásny. Zvieratká sú milé a my im vždy držíme palce. Dokonca sa stali obľúbenými figúrkami oboch detí a občas ich vytiahnu z krabice aj pre iné hranie.

Silná stránka hry
Veľkým bonusom inak čisto náhodnej hry je odoberanie pilierov z pod mosta. Tu sa ukáže, že treba naozaj spolupracovať, komunikovať a radiť sa. Pretože je dôležité dobre si pemyslieť, ktorý pilier odstrániť. A následne je dôležité rozhodnúť sa kam na most zvieratká postaviť, aby nám to celé nespadlo. :)

Recenze hry Little Cooperation

Little Cooperation je nádherná hre pre deti od 2 rokov. Skvelé na nej je nielen prevedenie, ale aj nutnosť spolupráce na ceste za záchranov zvieratiek. A tým pádom sa z nej stáva jasná voľba pri výbere hry pre tých úplne najmenších.

Na záver:
Hodnotenie: 4,5*/5
Vek: 2+ (oficiálne 2 a 1/25)
Počet hráčov: 24
Ako dlho hra trvá: 510 min
Kde kúpiť / dostupnosť: AgátinSvět.CZAgátinSvet.SK
Aktuálna cena: 500,- Kč
Čo sa naučíme: základné herné princípy, spolupracovať, komunikovať, precvičíme si zručnosť
Herné mechanizmy: hádzanie kockou, kooperatívna hra

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujeme za Váš komentár! :)