19. mája 2019

Tajná výprava čarodejů

Recenze hry Tajná výprava čarodejů na blogu www.spoluhratky.eu

Predstavte si, že ste malí učni čarodejníckej školy. A zdrháte pred školníkom, duchom Bludovítom. Lesom plných prekvapení. A pomôže Vám akurát tak dobrá pamäť. Fakt dobrá. Viac než dobrá! Chcete to skúsiť? Trúfate si na to? Poďte teda na tajnú výpravu čarodejov. ;)


Recenzia hry Tajná výprava čarodejů

Čo sa skrýva v krabici?
Veľká hracia doska, žetóny tzv. bludíkov, tri veľké kocky a figúrky malých čarodejnických učňov. A samozrejme nechýba ani zlý školník, duch Bludovít. To je ten, ktorý Vám bude neustále v pätách.
A ešte niečo. Úžasný krásny kartónový model čarodejníckej školy. So schodami, ktoré sú súčasťou hry. A to je niečo, čo dodáva detskej hre to správne kúzlo. ;)

Recenzia hry Tajná výprava čarodejů

Priebeh hry
Hra je princípom veľmi jednoduchá. Hodíte troma kockami a hľadáte okolo hracieho plánu symboly, ktoré Vám padly na kockách. Keď sa Vám to podarí, posúvate sa s fugúrkou o jendo políčko za každý správne nájdený symbol. Keď však padne duch, posúvate figúrku ducha. A to nechcete!

Recenzia hry Tajná výprava čarodejů

Na konci kola Vás totiž Bludovít doháňa. A tu prichádza zaujímavý spôsob jeho posunu, ktorý prináša veľkú dávku napätia. Zo začiatku, keď ešte neviete, čo sa skrýva pod žetónmi bludíkov, sa duch pohybuje iba o jedno políčko za kolo. Neskôr sú to už políčka dve a na konci hry už ide o políčka tri. Takže na konci už vlastne nemáte šancu sa pri hľadaní bludíkov pomýliť. Inak vás duch chytí a vy ste prehrali.

Recenzia hry Tajná výprava čarodejů

Naštastie máte k dispozícii pár žetónov pomoci. Podľa obtiažnosti hry si na začiatku zvolíte koľko žetónov kúzelného lektvaru a očarovania kociek budete mať k dispozícii.

Recenzia hry Tajná výprava čarodejů

Lektvar posunie ľubovolnú figúrku čarodejného učňa o jedno políčko a žetón očarovaných kociek Vám dáva možnosť hodiť kockami ešte raz. Každý žetón však je možné použiť len raz, tak si to treba dobre premyslieť.

Recenzia hry Tajná výprava čarodejů

Čo na to Heňa?
Hra je to kooperatívna a tie my máme moc rady. A Tajná výprava čarodejů nie je výnimka. Pamäť máme celkom dobrú a tak sa nám už podarilo aj vyhrať. Vo dvojici je to totiž celkom výzva. Ale tak to má byť. :)

Recenzia hry Tajná výprava čarodejů

Hre teda nechýba to správne napätie. Hlavne na konci, keď sa duch Bludovít približuje rýchlosťou blesku.

Recenzia hry Tajná výprava čarodejů

O to viac nás teší, keď to zvládneme a vyhráme. Aj keď je to vždy veľmi tesné. :)

Recenzia hry Tajná výprava čarodejů

Tajná výprava čarodejů je krásna kooperatívna hra plná napätia. Možno sa to tak na prvý pohľad nezdá, ale v momente keď sme si ju zahrali, sme pochopili. To napätie je totiž neskutočné a pocity z výhry ešte viac. Túto kooperatívku rozhodne odporúčame! :)

Recenzia hry Tajná výprava čarodejůNa záver:
Autor hry: Michael Palm, Lukas Zach
Hodnotenie: 4,5*/5
Vek: 4+ (oficiálne 6+)
Počet hráčov: 26
Ako dlho hra trvá: 2030 min.
Kde kúpiť / dostupnosť: Heureka.CZIhrysko.SK
Aktuálna cena: 600,- Kč
Čo sa naučíme: komunikovať, spolupracovať, precvičíme si pamäť
Herné mechanizmy: kooperatívne hranie, pamäť, hádzanie kockov
Viac o hre u vydavateľa: MINDOK



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujeme za Váš komentár! :)