16. novembra 2019

Zajíc v pytli

Recenzia hry Zajíc v pytli na blogu www.spoluhratky.eu

Hra pre najmenších s tvarmi a tieňmi, ktorá zároveň ponúka hmatové hádanky so zatvorenými očami. To je niečo, čo vaše deti zaručene zabaví. Poďte sa s nami pozrieť, ako hra vyzerá a ako sa páčila našim dvom malým hráčom.


recenze hry Zajíc v pytli

Zajíc v pytli od spoločnosti Granna je hra pre deti od 3 rokov, ale dá sa hrať aj s deťmi menšími, pretože ponúka viac možností hrania. My ju hráme od Jonyho 2,5 rokov.

recenze hry Zajíc v pytli

Čo sa skrýva v krabici?
Veľa krásnych a poriadne robustných kartónových dielikov stvárňujúcich rôzne predmety. Nechýbajú ani kartičky, ktoré slúžia na priraďovanie týchto predmetov a vrecko na schovanie predmetov pri hmatovej hre.

recenze hry Zajíc v pytli

Priebeh hry
Hmatová hra sa hrá jednoducho. Vložíte všetky predmety do vrecka, dieťa si zaviaže oči, vytiahne jeden predmet z vrecka a háda, čo je na ňom.
Menšie deti môžu priraďovať predmety na kartičky.

kartičky v hre Zajíc v pytli

Výhoda kartičiek je, že sú obojstranné, na jednej strane sú premdety znázornené v celej svojej kráse, na druhej strane sú iba ich tiene. To ponúka dve obtiažnosti pre tých najmenších.

priraďovanie v hre Zajíc v pytli

priraďovanie v hre Zajíc v pytli

Čo na to Heňa (necelých 6 rokov)?
Heňa si užívala hlavne hmatovú hru, ktorá jej síce nerobila žiadny problém, ale niektoré podobné predmety boli trochu záludnejšie. Častejším hraním sa už samozrejme všetko naučila rozoznať bez problémov.

komponenty hry Zajíc v pytli

Čo na to Jony (2,5 r.)?
Pre Jonyho je táto hra úplne ideálna akjtivita na priraďovanie predmetov. Podľa tieňov je to ešte trochu výzva, ale krásne sa to na tom učí. Hmatovú hru zatiaľ nezvláda, pretože toho moc nenahovorí, tak to bude ďalšie využitie tejto hry o pár mesiacov neskôr.

autíčko v hre Zajíc v pytli

kvetinka v hre Zajíc v pytli

Zajíc v pytli je skvelá poznávacia a hmatová hra pre tie najmenšie deti, ktorá ponúka viac možností hrania. Je výborná aj na samotné priraďovanie predmetov ku kartičkám, ale najväčšia zábava je samozrejme hmatová hra so zatvorenými očami. Deti sa s ňou vyhrajú aj samotné vďaka jej jednoduchosti.

hruška v hre Zajíc v pytliNa záver:
Hodnotenie: 4*/5
Vek: 2+
Počet hráčov: 1–6
Ako dlho hra trvá: 5–10 min
Kde kúpiť / dostupnosť: Pygmalino.CZ, Pygmalino.SK
Aktuálna cena: 299,- Kč
Čo sa naučíme: spoznávať tvary hmatom, priraďovať tvary k obrázkom a k ich tieňom










topánka v hre Zajíc v pytli

karty v hre Zajíc v pytli

pastelka v hre Zajíc v pytli

priraďovanie v hre Zajíc v pytli

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujeme za Váš komentár! :)