6. novembra 2019

Zombie Kidz evoluce

Recenzia hry Zombie Kidz Evoluce na blogu www.spoluhratky.eu

Milujeme detské kooperatívne hry, takže hit poslednej doby menom Zombie Kidz od Blackfire nemohol uniknúť našej pozornosti. A aký je náš názor na túto hru plnú prekvapení?


recenze hry Zombie Kidz Evoluce

Čo sa skrýva v krabici?
V stredne veľkej kompaktnej krabici nájdete obojstranný herný plán, kartónové figúrky hrdinov a zombíkov a jednu kocku a malý zošítok s pravidlami. Ale to, čo túto hru posúva o triedu vyššie je hlavne 13 záhadných zalepených obálok. :)

recenze hry Zombie Kidz Evoluce


recenze hry Zombie Kidz Evoluce


Priebeh hry
Zombie Kidz evoluce je kooperatívna hra, čo znamená, že všetci hráči hrajú spolu proti hre. V tomto prípade hráte za malých školákov, ktorých školu napadli zombíci a vy potrebujete spoločnými silami uzavrieť všetky štyri vchody školy.

recenze hry Zombie Kidz Evoluce

Hra má na začiatku veľmi jednoduché pravidlá, ktoré s pomocou starších hráčov zvládnu aj menšie deti. Hodíte kockou, presuniete zombíka do farebnej oblasti podľa farby, ktorá padla na kocke. Následne môžete so svojim hrdinom vykonať jeden pohyb, pričom môžete zlikvidovať zombíkov v oblasti do ktorej idete, alebo môžete zostať stáť a zlikvidovať tých, ktorý už sú pri vás.

recenze hry Zombie Kidz Evoluce

Má to jediný háčik a to ten, že keď sa vám v jednej miestnosti nahromadí viac ako dvaja zombíci, už sa tam k nim nemôžete presunúť, ani ich zlikvidovať. (až na výnimku, ktorá vyplýva z rozširujúcich pravidiel)

recenze hry Zombie Kidz Evoluce

Hlavným cieľom je, presunúť sa s dvomi hrdinami ku vchodu, plácnuť si rukami a uzamknúť vchod. A toto je potrebné urobiť u všetkých štyroch vchodov, skôr než sa všetci zombíci nahrnú do školy. Toto určí Vašu prehru, alebo výhru.

recenze hry Zombie Kidz Evoluce


V tejto hre je teda potreba veľmi dobre taktizovať a radiť sa o svojich krokoch, aby sa vám nenahromadili zombíci a aby ste sa v ten správny moment presunuli ku vchodom, aby ste ich uzamkli. To z nej nerobí úplne jednoduchú hru a ani veľmi náhodnú. Áno, niekedy ste na tom tak zle, že potrebujete aby ste na kocke hodili tú vytúženú bielu stranu, pretože už nemáte vonku žiadneho zombíka a jeho príchod by ukončil hru a ona vám tá biela strana padne a vy nakoniec vyhráte. Ale všetko sa dá dobre prepočítať a nakoniec aj strategicky vyhrať.

recenze hry Zombie Kidz Evoluce

A teraz poďme k tomu právom najväčšiemu lákadlu tejto hry. Tajomné obálky. To, čo sa v nich skrýva vám nepoviem. :) Nechcem vás pripraviť o ten vzrušujúci moment objavovania. Ale môžem prezradiť, že to hru obohacuje, komplikuje, pridáva rôzne pravidlá, ktorej z nej robia poriadnu deskovku, ktorá vás bude baviť ešte dlho po jej celkovom odohraní a otvorení všetkých obálok.

recenze hry Zombie Kidz Evoluce


recenze hry Zombie Kidz Evoluce

Okrem tajomného obsahu, ku ktorémá sa prepracovávate nalepením nálepok po každej odohranej hre, na vás čakajú aj rôzne misie, ktorých splnenie vám urýchľuje cestu za obálkami. Misie sú skvelým oživením inak veľmi priamočiarej hry, kedy si vyskúšate rôzne stratégie a možnosti hry. Niektoré nám dokonca dali poriadne zabrať. :)

recenze hry Zombie Kidz Evoluce

Čo na to Heňa (skoro 6)?
Deti obálky milujú hlavne z dôvodu prekvapenia. "Mami, už iba dve hry a otárame ďalšiu obálku". To budete pri tejto hre počúvať veľmi často. Hlavne, keď si obľúbia nejakého hrdinu a budú očakávať nejaké jeho.... ehm... nebudem prezrádzať. :)

recenze hry Zombie Kidz Evoluce

Pre Heňu boli obálky veľkou motiváciou a mne to príde ako úplne geniálny mechanizmus hry. Hlavne to postupné pridávanie pravidiel, kedy sa po malých krôčikoch naučíte ovládať hru lepšie a lepšie, pretože je ťažšia a ťažšia. A na konci vás čaká hra, ktorá nebude nudiť ani dospelákov.

recenze hry Zombie Kidz Evoluce

Čo na to Jony (2,5)?
Jony sa k tejto hre veľmi často chcel pridať. Vybral si svoju figúrku, hádzal kockou, ale všetky rozhodnutia sme robili za neho. Mal však radosť, že bol súčasťou hry. Plnohodnotný spoluhráč z neho však bude najskôr tak za rok, možno za dva.

recenze hry Zombie Kidz Evoluce


recenze hry Zombie Kidz Evoluce

recenze hry Zombie Kidz Evoluce

Zombie Kidz evoluce je unikátna hra, ktorá postupom času odhaľuje svoj skrytý obsah, takže sa nevyhnete nejednému prekvapeniu. Je to hra taktická, pri ktorej musíte občas poriadne naplánovať svoje kroky, plná napätia a veľmi zábavná. Je to hra, ktorá má za mňa iba jednu jedinú chybičku. Tému. Ja nie som veľmi veľký priaznivec zombíkov u detských hier. Ale ak sa dokážete preniesť cez túto skutočnosť, čaká vás naozaj úžasná detská hra!

recenze hry Zombie Kidz Evoluce
Na záver:
Autor hry: Annick Lobet
Hodnotenie: 5*/5
Vek: 5+
Počet hráčov: 2–4
Ako dlho hra trvá: 5–15 min
Kde kúpiť / dostupnosť: Heureka.CZ, Ihrysko.SK
Aktuálna cena: 450,- Kč
Čo sa naučíme: spolupracovať, komunikovať, plánovať, taktizovať
Herné mechanizmy: kooperatívne hranie, hádzanie kockou, boj, rozdielne vlastnosti hrdinov

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujeme za Váš komentár! :)