24. apríla 2020

Lotři

recenzia hry Lotři na blogu www.spoluhratky.eu

Poriadna škodiaca hra, kde si idete po krku nie je vôbec pre mňa. Som si myslela. Ale pokiaľ tá hra je takáto od začiatku do konca a nedá sa brať vážne, ale je to proste kopa zábavy, tak mi to vôbec nevadí. A presne taký sú aj Lotri!




recenze hry Lotři

Lotři, to je krásne ilustrovaná kartová hra od vydavateľstva Blackfire. Je to hra, od ktorej som nečakala skoro nič a tak ma poriadne prekvapila.

recenze hry Lotři

Čo sa skrýva v krabici?
Karty a karty a krásne karty. K tomu pár žetónov životov a mincí. Pretože o to pôjde v prvom rade. O život a o poklad. :)

recenze hry Lotři

Priebeh hry
Hra je pravidlovo veľmi jednoduchá. Na začiatku hry dostanete tri karty, z nich najímate svoj gang lotrov tým, že karty vykladáte a následne aktivujete ich efekt. Ten môže byť okamžitý pri verbovaní, alebo vo fáze akcií. Následne s týmito postavami buď útočíte a bojujete, alebo preskúmavate a snažíte sa nájsť nejaký poklad. To všetko sa deje pomocou hodom kociek. A čím lepšiu postavu v tíme máte, tým viac kockami hádžete. Dôležité tiež je, že lepšie postavy sú silnejšie, takže na úspech im stačí viac hodnôt, ktoré padnú na kocke. Zvyšujete tým pravdepodobnosť na úspech, ale aj pravdepodobnosť toho, že vám hneď vzápätí niekto takúto postavu napadne. :)

recenze hry Lotři

A o tom to je. Záškodničiť a záškodničiť, útočiť na druhých, hľadať poklady a občas poriadne vyčistiť stôl a zabiť všetkých lotrov (vrátane tých svojich). Eefekty kariet sú fakt pestré a zábava je zaručená. Atmosféru totiž dopĺňajú fakt parádne ilustrácie mačacích lotrov a aj ich názvy. :)

recenze hry Lotři


Hra končí v momente, keď (podľa počtu hráčov) jeden z hráčov nazbiera určitý počet mincí. Alebo sa objaví pán podzemia Rigo Mortis. Cesta k tomu však ale môže byť naozaj strastiplná. Nájsť ten správny balanc medzi tým, či sa rozhodnem ísť s postavou lúpiť, alebo bojovať, je niekedy naozaj veľmi dôležité. A to je niečo, čo ma neskutočne bavilo.

recenze hry Lotři

Čo na to Heňa (6 rokov)?
Na Heňu je v tejto hre ešte veľa textu a efektov. A na to, aby sme hrali s otvorenými kartami tá hra vôbec nie je stvorená. Ideálna je tiež vo viacerých hráčoch než len dvoch, takže Heňa si ešte chvíľku bude musieť na týchto mačacích záporákov počkať.

recenze hry Lotři

Čo na to ja?
Prekvapenie. Fakt som nečakala, že by ma škodiaca hra celkom o náhode mohla takto baviť. Ale vy vstupujete do podzemia už s tým vedomím, že ide hlavne o škodenie a zábavu. A tá sa konala na 100%, takže spokojnosť veľká. A to aj vtedy, keď som sa dostala rýchlo do vedenia a všetci sa proti mne spykli, bol to proste kopec srandy. Ako odreagovačka je to fakt skvelá záležitosť.

recenze hry Lotři

Lotři sú fakt podarená škodiaca kartová hra, ktorá by nemela chýbať v žiadnej rodine s trochu staršími deťmi, kde spolu radi súperíte. Prináša totiž poriadnu dávku bojov, spyknutí, kradnutia a hlavne zábavy.

recenze hry Lotři
Na záver:
Autor: Fel Barros, Marco Portugal
Hodnotenie: 4*/5
Vek: 8+
Počet hráčov: 2–6
Ako dlho hra trvá: 15–30 min
Kde kúpiť / dostupnosť: Heureka.CZ, Ihrysko.SK
Aktuálna cena: 430 Kč
Herné mechanizmy: hádzanie kockou, škodenie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujeme za Váš komentár! :)