6. mája 2020

Rytíř Klouzek

Recenze hry Rytíř Klouzek na blogu www.spoluhratky.eu

Rytíř Klouzek je krásna hra s dobrodružnou témou v ktorej ide ale hlavne o manuálnu zručnosť. Zručnosť vašich detí, ale aj vašu. Zaručujem vám totiž, že to budete chcieť skúsiť tiež. :)

recenzia hry Rytíř Klouzek

Hru Rytíř Klouzek vydalo u nás vydavateľstvo Mindok a je to úžasná rodinná hra, ktorá patrí medzi tie unikátne kúsky, ktoré nekopírujú staré postupy, ale prinášajú nám niečo nové.

recenzia hry Rytíř Klouzek

Zahráte sa v nej na rytiera, ktorý musí kĺzavým pohybom po herných plánoch prejsť nástrahy, ktoré na neho čakajú ako v nejakej počítačovej hre v 20 úrovniach. Popri tom môže strácať a opäť získavať životy, likvidovať protivníkov, ale hlavne kĺzať a kĺzať tak, aby ste to všetko spolu s ním zvládli.

recenze hry Rytíř Klouzek

Čo sa skrýva v krabici?
V hre nájdeme 20 plánov, každý predstavuje novú úroveň, ktorá je zložitejšia než tá predchádzajúca. Nechýba samotný rytier, ktorá ma v spodnej časti kovovú guličku, ktorá zabezpečuje kĺzavý pohyb. A čaká na vás veľká hromada rôznych prekážok, od kameňov, drevených plotov, až po dynamit a nejakých tých zlosinkých nepriateľov, ktorých umiestňujete na hernú plochu.

recenze hry Rytíř Klouzek

Celé to funguje na jednoduchej plastovej konštrukciu, ktorá sa posadí na 4 páčky, a na vrch sa už len dá hrací plán, prekážky a môžete hrať.

recenze hry Rytíř Klouzek

Priebeh hry
Príprava hry je teda veľmi rýchla a samotná hra tiež, závisí to ale od toho, aký ste zručný. Hýbete tu 4 páčkami a nakláňate tak hernú plochu na rôzne strany, čo rozpohybuje nášho malého rytiera. Nájsť správny balanc toho, aby malá postavička išla presne tam kam chcete, dá zo začiatku trochu zabrať. Ide aj o to, s kým hráte a ako sa vzájomne synchronizujete. Hra je až pre 4 hráčov, vtedy každý ovláda jednu páčku, keď hráte vo dvojici ovládate páčky dve.

recenze hry Rytíř Klouzek

Každý herný plán a jeho úroveň je úplne iná. Na začiatku vás čaká celkom jednoduchá kľukatá  cestička s pár dierami, do ktorých by rytier mohol spadnúť. Neskôr ale pribúdajú prekážky, diery, alebo máte dokonca za úlohu nejaké príšery zlikvidovať - dostať ich do diery. A niekedy dokonca v určitom poradí. No je to proste čím ďalej, tým väčšia výzva.

recenze hry Rytíř Klouzek

Niektoré plány majú na sebe symbol srdiečka, ktoré vám dáva život. Svoje štatistiky si zaznamenávate na malej kartičke, čo tiež prispieva k pocitu podobnému hraniu počítačovej hry. No a keď sa vám podarí dostať z úrovne 1 na úroveň dva, dostávate sa na nový herný plán a tak ďalej.

recenze hry Rytíř Klouzek

Čo na to Heňa (6 rokov)?
Rytíř Klouzek je hra, ktorá deti zaujme na prvý pohľad. My sme si ju preto neplánovane vyskúšali už na jednej hernej akcii a bola to pecka! Síce nám chvíľku trvalo zladiť sa, ale keď sa nám to podarilo radosť bola preveliká. Aj napriek predchádzajúcim neúspechom to Heňa nevzdala, takže zadostiučinenie stálo zato. Doma ju vyťahuje tiež veľmi rada, obvzlášť keď prídu kamoši na návštevu je to jedna z TOP hier. Chalani sú z nej naprosto hotoví. A niet sa čomu diviť. :)

recenze hry Rytíř Klouzek

Iba upozorním na vek. Myslím si, že odporúčaných 7 rokov naozaj sedí a hru veľmi neodporúčam pre mladšie deti ako 6 rokov. Jedine v prípade, že sú extrémne zručné, inak by sa z hry mohlo stať aj trápenie. A to predsa nechceme, že? :) Naopak staršie deti si ju poriadne užijú.

recenze hry Rytíř Klouzek

Čo na to ja?
Ja na hre oceňujem spracovanie, ktoré je pekné, kvalitné a funkčné. Téma je parádna a chodenie z jednej úrovne do druhej, kedy sa náročnosť zvyšuje a pribúdajú rôzne nové výzvy je výborne vymyslené a lákavé. Považujem ju preto za jednu veľmi originálnu a úžasnú rodinnú hru.

recenze hry Rytíř Klouzek

Rytíř Klouzek ja hra hlavne o zručnosti. Ale zároveň je to také malé dobrodružstvo v ktorom prekonávate nástrahy a "bojujete" s nepriateľmi. Je to úžasná hra pre deti, ktorá ich neskutočne baví, ale radi sa pridajú aj rodičia, pretože celá hra nie je vôbec triviálna a úžasným spôsobom trénuje manuálnu zručnosť a spoluprácu. Čo viac chcieť od poriadnej rodinnej zábavy? :)

recenze hry Rytíř KlouzekNa záver:
Autor: Nicolas Bourgoin, Jean-François Rochas
Hodnotenie: 4,5*/5
Vek: 6+
Počet hráčov: 1–4
Ako dlho hra trvá: 15–45 min
Kde kúpiť / dostupnosť: Heureka.CZIhrysko.SK
Aktuálna cena: 500 Kč
Čo sa naučíme: zlepšíme si manuálnu zručnosť, hrubú motoriku, pozornosť, spoluprácu a komunikáciu
Herné mechanizmy: kooperatívne hranie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujeme za Váš komentár! :)