12. februára 2019

Club 2%

Recenze hry Club 2% na blogu https://www.spoluhratky.eu

"Pomóc, pomóc!" Ozýva sa na okraji veľkomesta, v ľudoprázdnych uličkách. Nastražíme uši, či sa nám to len nezdalo. Ale tie hlasy naozaj vychádzajú spoza rohu. Keď tam prídeme vidíme 5 pocestných so svojimi domácimi zvieratkami, ako blúdia a očividne nevedia kde je sever. Je na nás, aby sme im ukázali cestu domov.


recenze hry Club 2%

Tak nejak u nás začína hranie hry Club 2%, aby sme aspoň nejako oživili túto čisto logickú záležitosť bez príbehu. Ale my proste máme radi logické hry. Ci už Smart hry pre jedného hráča, alebo iné, abstraktné záležitosti. Club 2% by sa kľudne dal zaradiť do tej prvej kategórie a prináša ho k nám Piatnik.

recenze hry Club 2%

Je to klasická dedukčná hra, kedy podľa zadania máte určiť jednoznačné postavenie všetkých  neznámych. Teda, keď vieme, že Ferko sedí vedľa Jožka a nesedí vedľa Jurka a Jurko sedí vpravo, vieme, že poradie chlapcov zľava doprava bude Ferko, Jožko a Jurko. To je základná dedukcia na ktorej sú založené všetky úlohy hry Club 2%.

recenze hry Club 2%

V tejto hre na vás čakajú plastové figúrky obyvateľov spolu s ich domácimi maznáčikmi.

recenze hry Club 2%

recenze hry Club 2%

A päť dvojposchodových domčekov. Do každého sa zmestí jeden človiečik a jedno zvieratko.

recenze hry Club 2%

Samozrejme nechýbajú kartičky úloh, ktorých je dohromady 84, čo je pekná porcia, ktorej vylúštenie zaberie nejaký čas. A dá sa k nim aj opätovne vracať.

recenze hry Club 2%

Na úlohách je skvelé, že ponúkajú hneď niekoľko úrovní, ktoré síce nie sú nijak označené, ale zo stúpajúcim číslom úlohy, stúpa aj jej obtiažnosť.

recenze hry Club 2%

Prvé úlohy sú ideálne pre malé deti, kľudne už od 3-4 rokov, kedy sa naučia jednoduché princípy dedukcie.

recenze hry Club 2%

A postupne pritvrďujeme, až sa dostávame k úlohám, ktorú už obsahujú aj zvieratká, alebo stúpa počet domčekov. Posledné úlohy dajú zabrať aj dospelákom, ale je skvelé sledovať, že keď deti pochopia princíp dedukcie na jednoduchších úlohách, krásne postupne zvládajú aj tie zložitejšie.

recenze hry Club 2%

A ako hru hrávame my? Na začiatku nemôže chýbať to spomenuté malé divadlo, ktoré nás zavedie do veľkého mesta, kde sa stratila skupina obyvateľov a ich zvieratiek. Všetci svorne volajú o pomoc. V tom prichádza Heňa, ktorá vytiahne mapu mesta a plán toho, kde, kto a s kým býva. A postupne si obyvateľov domečekov volá a hovorí im, kam majú ísť, kde majú stáť, až im nakoniec všetkým ukáže svoj domov. Takže tak nejak sa dá deťom urobiť suchá logická hra o niečo zábavnejšou. U nás to rozhodne funguje. :)

recenze hry Club 2%

Club 2% je skvelou pomôckou pri trénovaní logického myslenia a dedukcie, hlavičky si potrápia nielen deti, ale aj ich rodičia. Odstupňovanie obtiažností je vynikajúce a veľmi rozsiahle, takže hra je vhodná pre širokú vekovú skupinu detí už od 3-4 rokov.

recenze hry Club 2%

Ak majú vaše deti radi hlavolamy, alebo si chcú potrápiť hlavičky, rozhodne neváhajte. Dovolíme si trvdiť, že na základy dedukcie je toto hra číslo jedna. :)

Na záver:
Hodnotenie: 4,5*/5
Vek: 4+
Počet hráčov: 1
Ako dlho hra trvá: 10 min.
Kde kúpiť / dostupnosť: Heureka.CZIhrysko.SK
Aktuálna cena: 350,- Kč
Čo sa naučíme: dedukovať, logicky premýšľať
Herné mechanizmy: logický hlavolam, dedukcia
Viac o hre u vydavateľa: Piatnik

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujeme za Váš komentár! :)