21. júla 2019

Goblíci jedlíci

Recenzia hry Goblíci jedlíci na blogu www.spoluhratky.eu

Piškvorky pozná každý. Dnes vám naservírujeme malých požieračov menom Goblíci, ktorí pozdvihujú túto hru na novú úroveň plnú chutného taktizovania so štipkou pamäťového korenia. Mňam!


Recenze hry Goblíci jedlíci

Minimalistická hra s minimom komponent a maximom zábavy. Aj to sú Goblíci jedlíci od vydavateľstva Mindok vyložene za pár korún. Ako bonus nechýba pekný, detskému oku lahodiaci, design.

Recenze hry Goblíci jedlíci

Čo sa skrýva v krabici?
Goblíci. A Goblíci. Veľký, stredný a malý. A to všetko v dvoch farbách. Je to totiž hra pre dvoch hráčov. K tomu 4 paličky pomocou ktorých vytvoríte hraciu plochu kdekoľvek a kedykoľvek. :)

Recenze hry Goblíci jedlíci

Priebeh hry
Hra je veľmi jednoduchá takisto ako jej predchodca - piškvorky. Cieľom je umiestniť tri figúrky vašej farby do jednej rady (vodorovne, zvisle, či diagonálne).

Recenze hry Goblíci jedlíci

Trik je v tom, že máte k dispozícii figúrky troch veľkostí. Figúrky, ktoré sa vzájomne môžu požierať, tým, že väčšieho Goblíka umiestnite na menšieho. A je jedno, či zhltnete Goblíka svojej farby, alebo súperovho (áno, občas je naozaj užitočné požierať si aj vlastných Goblíkov). Akurát sa celkom hodí si to zapamätať v prípade, že týmto goblíkom budete v nejakom ďalšom ťahu chcieť pohnúť. To je totiž ďalší skvelý trik tejto hry. Vo svojom ťahu totiž buď umiestnite svojho Goblíka na hraciu plochu, alebo svojho už umiestneného Goblíka presuniete.

Recenze hry Goblíci jedlíci

Môžete si tak budovať sieť Goblíkov aj skryte, musíte však dávať pozor na to akú veľkosť použijete, pamätať si kam ju dáte a popritom všetko ešte pozorne sledovať kroky súpera.

Recenze hry Goblíci jedlíci

Jednoduchá, minimalistická a pritom geniálna hra. Vhodná už pre deti od 4 rokov na precvičovanie logického myslenia, pamäte a priestorovej predstavivosti.

Recenze hry Goblíci jedlíci


Čo na to Heňa?
Páčia sa jej figúrky. Sú pekne farebné a správne uletené. Hra samotná je taktický boj, ale kedže deti majú výbornú pamäť, už neraz sa stalo, že ma poriadne nachytala. (Nemusím asi zdôrazňovať aká veľká bola jej radosť. :)) Do hry tiež prenikla veľmi rýchlo, v podstate okamžite, takže je to skvelá vstupná hra pri prenikaní do tohto typu hier.

Recenze hry Goblíci jedlíci

Goblíci jedlíci sú fantastická jednoduchá logická hra. Za pár korún dostanete veľké množstvo zábavy, ktoré je okorenené krásnym a unikátnym herným princípom pojedania Goblíkov. Taktika pre najmenších, to sú Goblíci jedlíci. :)

Recenze hry Goblíci jedlíci
Na záver:
Autor hry: Thierry Denoual
Hodnotenie: 4,5*/5
Vek: 4+ (oficiálne 5+)
Počet hráčov: 2
Ako dlho hra trvá: 5 min
Kde kúpiť / dostupnosť: Heureka.CZ, Ihrysko.SK
Aktuálna cena: 400,- Kč
Čo sa naučíme: taktizovať, precvičíme si pamäť a priestorovú predstavivosť

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujeme za Váš komentár! :)