18. júla 2018

Vodní svět

Recenze hry Vodní svět na blogu www.spoluhratky.eu

Dnes sa pozrieme na ďalšiu magnetickú cestovnú hru od Mindoku a Smart Games. Noemova archa nás zaviedla na vodu, takže už len vyskočíme cez palubu a preskúmame vodný svet. Svet plný žabičiek a korytnačiek (to sú prosím pekne česky želvy) a inej morskej hávede.

detail hry Vodní svět

Čaká nás klasika zo série Smart Games v podobe 48 úloh, zoradených podľa obtiažnosti. V tomto prípade to tiež platí, ale nie je tu veľký rozptyl medzi úrovňou "starter" a "master". Keď prídete na princíp, zvládnete aj tie najtažšie úlohy celkom hravo. Alebo aj nie. :)

detail hry Vodní svět

A o čo vlastne ide? Možno poznáte niektorého zo starších (a väčších) bratov tejto hry a to konkrétne "Schovej a najdi" (Safari a Piráti). Kartička zadania vám hovorí, ktoré symboly (tentokrát vodných tvorov) máte nechať odkryté a všetky ostatné treba schovať. Schovávate ich pomocou štyroch kartičiek rôznych tvarov. A presne v tých tvaroch sa skrýva riešenie. Stačí si osvojiť princíp, ktorý tvar, čo dokáže skryť a ste doma. Heňa ho pochopila veľmi rýchlo a asi aj preto je z tejto hry stále nadšená. Má jednoducho rada, keď sa jej darí. ;)

detail hry Vodní svět

Milujeme na tejto hre aj jej cestovnú podobu. O tom, aká skvelá je cestovná magnetická hra som už písala napríklad TU. Iba zopakujem, že koncept zapínacej knižky, ktorá je pevná a kvalitne spracovaná je naozaj skvelý a na cesty priamo stvorený. Magnetické dieliky u tejto hry držia skvele (sú totiž väčšie), takže po stránke spracovania nemám čo tejto hre vytknúť. Nezničí sa v batohu, ani v detských rukách, je vhodná do auta, alebo na gauč, alebo na zabavenie u doktora. Jednoducho skladná hra, ktorá pobaví a potrápi šedú kôru mozgovú vašich ratolestí a vašu možno ešte viac. :)

detail hry Vodní svět

Pre Heňu je toto jednoznačne najobľúbenejšia hra zo série Smart games, ktoré aktuálne máme (a máme ich viac než dve :)). Za cenu pod tri stovky to z nej činí ideálneho kandidáta aj do vašej malej, či veľkej hernej zbierky!

Na záver:
Hodnotenie: 5*/5
Vek: 4+
Počet hráčov: 1
Pre koho je: pre všetkých malých cestovateľov, ktorí sa neboja výzvy v podobe logickej skladačky
Kde kúpiť / dostupnosť: Heureka
Aktuálna cena: 250 Kč
Čo sa naučíme: logicky uvažovať

PS: kto mi vysvetlí, čo sa zvieratá sú tie dve jašterky (mloci?) a aký je medzi nimi rozdiel, dostane odomňa... hmmm... virtuálnu pusu. Vopred ďakujem a posielam. :)

1 komentár:

  1. Díky za recenzi - váhala jsem zda pořídit na výlet pro čtyřletého, už neváhám! A ty ještěrky - červený by mohl být druh čolka, zlute mlok. Gabina

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujeme za Váš komentár! :)