23. júna 2019

Animazoo

Recenze hry Animazoo na blogu www.spoluhratky.eu

Animazoo od Djeco ja kartová hra, ktorá ma lákala už dávnejšie. Čakala som od nej peknú, rýchlu a skladnú hru, ktorá ale zároveň bude ponúkať zaujímavé strategické možnosti, takže sa ani rodič neunudí k smrti.
Chcete vedieť, či splnila moje očakávania? Poďte sa pozrieť. :)

Recenzia hry Animazoo


Čo sa skrýva v krabici?
V krásnej robustnej krabičke, so skvelým otváracím systémom (ako je u Djeco zvykom) sa skrývajú karty. Veľké, kvalitne spracované, pekne ilustrované. Takže základ pre dobrú hru by sme mali. ;)

Recenzia hry Animazoo

Priebeh hry
Zmyslom tejto hry je nazbierať kartičky zvierat tak, aby vám na konci hry priniesli čo najviac bodov. Každé zviera prináša iný počet bodov - to značia hviezdičky hore.

Recenzia hry Animazoo

Navyše každé zviera vyžaduje určitý typ potravy a jej množstvo. To značia ikonky vľavo dole. A práve toto množstvo vy musíte nazbierať a odhodiť, aby ste zviera nakŕmili a získali jeho kartičku.

Recenzia hry Animazoo

Toto všetko robíte pomocou kariet potravy, ktorej sú tri druhy. Potrava pre bylinožravcov, mäsožravcov a všežravcov. V priebehy hry zbierate karty potravy a keď jej máte dostatok na nakŕmenie nejakého zvieraťa, môžete ho získať odhodením týchto kariet.

Recenzia hry Animazoo

Na stole sú vždy vyložené 3 karty potravy a 3 karty zvierat. Na výber máte vždy dve možnosti. Buď si doberiete karty potravy, alebo nakŕmite zviera a tým ho získate.

Recenzia hry Animazoo

V hre je ešte jeden zaujímavý prvok, ktorý ju robí viac strategickou. Máte totiž možnosť získať bonusové body za niekoľko prvenstiev.
Ak sa vám ako prvým podarí nazbierať celú sadu troch druhov zvierat podľa ich rodu (cicavce, vtáky, plazy), podľa potravy, ktorú žerú a podľa toho, na ktorom kontinente žijú.

Recenzia hry Animazoo

A na konci hry sú ešte rozdané bonusové karty za najviac živočíchov v jednej z kategórie zvierat. A tie sú buď podľa potravy, alebo podľa živočíšneho druhu.

Recenzia hry Animazoo

Čo na to Heňa?
Kartové hry sú u nás doma vždy veľmi úspešné, vďaka krátkej hernej dobe a ich skvelej prenosnosti kamkoľvek. Táto hra navyše prináša peknú dávku stratégie, čo Heňu naozaj baví, keďže víťazstvo má pevne v svojich rukách. Čo oceňujem ja, je aj pekný a nenútený edukačný prvok hry.
Z kartičiek zvierat sa dozvieme nielen akou potravou sa živia, ale aj kde žijú. A to je vždy fajn, kedže škola hrou je tá najlapšia škola. :)

Animazoo je pekná kartová hra, ktorá ponúka jednoduché pravidlá, ale aj istú dávku stratégie tak, aby ju zvládli predškoláci a aby sa zároveň zabavili aj rodičia. Téma zvieratiek síce nie je vôbec inovatívne, ale na deti proste funguje. Navyše sa o nich (zvieratách) všeličo dozvieme, čo je pekné malé plus. Táto hra splnila naše očakávania. :)


Recenzia hry Animazoo
Na záver:
Autor hry: Cyril Fay
Hodnotenie: 4*/5
Vek: 5+ (oficiálne 6+)
Počet hráčov: 24
Ako dlho hra trvá: 1520 min
Kde kúpiť / dostupnosť: AgátinSvět.CZHeureka.SK
Aktuálna cena: 350,- Kč
Čo sa naučíme: strategicky myslieť, vyberať z viacerých možností, zaujímavé informácie o zvieratách
Herné mechanizmy: tvorba sád, správa kariet na ruke







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujeme za Váš komentár! :)