29. februára 2020

Jurassic Snack

recenzia hry Jurassic Snack na blogu spoluhratky.eu

Milovníci dinosaurov, zbystrite pozornosť. Prichádza nemilosrdný boj o tú najlepšiu jurskú svačinku. Jurassic snack, hra plná roztomilých diplodokov a zubatých T-rexov je tu a stojí naozaj za to!


recenze hry Jurassic Snack

Loris Games sa po krásnych českých hrách rozhodli uviesť na náš trh aj jednu zahraničnú hru. Za čo im patrí veľká vďaka, pretože rozhodne urobili dobre. Hra od známeho autora hier Bruna Cathalu nám urobila veľkú radosť.

recenze hry Jurassic Snack

Čo sa skrýva v krabici?
Na prvý pohľad vás zaujmú havne krásne malé figúrky diplodokov, po našom dlhokrkov, pre obyčajných smrteľníkov dinosaurov. K tomu dvaja krvilačný T-rexovia. To je základ hry, ktorý zaručuje úspech u každého malého milovníka týchto jurských obrov.

recenze hry Jurassic Snack

Aby tá hra ale za niečo stála, nájdete v krabici aj 4 diely hracieho plánu a veľkú hromadu žetónov krovia.

recenze hry Jurassic Snack

Priebeh hry
Jurassic snack je hra pre presne dvoch hráčov. A tak sa môžete tešiť na peknú preťahovanú o jedlo, aj o samotné prežitie. Vaši diplodoci si radi pochutnávajú na tráve a hroziví T-rexovia zas na vašich diplodokoch. Aké milé, že? :)

recenze hry Jurassic Snack

Každý hráč hrá za jednu farbu diplodokov, ale zároveň môže každý vo svojom ťahu ovládať aj T-rexov. Tí však nie sú v hre od začiatku, objavia sa až v momente, keď nejaký z diplodokov odokryje žetón s podobou rexa.

recenze hry Jurassic Snack

Princíp celej hry je v tom, že pohnete figúrkou po priamej čiare a buď svojim diplodokom odhalíte žetón krovia, ktorý vám buď dá nejaké body za trávu, alebo pohnete T-rexom, ktorým môžete ohroziť, alebo rovno aj zjesť súperových diplodokov.

recenze hry Jurassic Snack

Hra končí v momente, keď jeden z hráčov príde o všetkých svojich bylinožravcov a tým pádom prehráva, alebo keď sú odhalené všetky žetóny. Vtedy vyhráva hráč, ktorý má za získané žetóny viac bodov.

recenze hry Jurassic Snack

Čo na to Heňa (6 rokov)?
Heňa miluje abstraktné hry a toto je tak trošku taká milá, jednoduchá a náhodou šmrncnutá šachová partia. Hneď si nás obe získala, pretože figúrky sú na zjedenie a herne nás veľmi, veľmi baví.

recenze hry Jurassic Snack

Čo na to ja?
Ja na hre okrem spracovania oceňujem najviac to, že ponúka dostatočné taktické možnosti. Vždy treba myslieť aspoň na jeden ťah dopredu, aby sme svojich diplodokov nenaservírovali priamo pred nos T-rexovi.

recenze hry Jurassic Snack


Na druhú stranu je to hra pre deti, takže vyniká svojou jednoduchosťou a priamočiarosťou. Žetóny krovia prinášajú do hry aj trošku náhody, kde nikdy neviete kedy sa v hre zjaví prvý T-rex a či sa vôbec nejaký zjaví.

recenze hry Jurassic Snack

A to dáva hre veľkú variabilitu, každá hra je úplne iná. Občas sa snažíte odkrývať žetóny jeden za druhým, občas sa hrá výhradne s T-rexom a vy sa ho snažíte blokovať a prejsť do protiútoku.

recenze hry Jurassic Snack

To všetko robí z Jurassic snack úžasnú detskú a rodinnú hru, ktorá je dostatočne jednoduchá, primerane taktická, tak akurát náhodná a neskutočne milučká. Ideálny tip na darček sa volá Jurassic snack!

recenze hry Jurassic Snack
Na záver:
Autor: Bruno Cathala
Hodnotenie: 4,5*/5
Vek: 5+ (7+)
Počet hráčov: 2
Ako dlho hra trvá: 10–15 min
Kde kúpiť / dostupnosť: LorisGames.CZ, Ihrysko.SK
Aktuálna cena: 450,- Kč
Čo sa naučíme: taktizovať, strategicky myslieť

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujeme za Váš komentár! :)