1. novembra 2018

TOP 10 hier pre deti od 3 rokov


TOP 10 hier pre deti od 3 rokov na blogu https://spoluhratky.eu

Často sa pýtate, ktorú hru vybrať, keď deti s hrami začínajú. Alebo píšete, že človeče a pexeso ich nebaví. Zabudnite na človeče a pexeso. Tu je zoznam hier, ktoré zabavia vaše deti rozhodne viac. Hry, s ktorými je dobré začínať. Hry, ktoré sú jednoduché, krátke a zaujímavé.
Náš výber TOP 10 hier pre deti od 3 rokov je tu.

Vybrali sme hry rôznorodé, pokrývajúce viaceré herné mechanizmy. Hry pamäťové, alebo na zručnosť a nechýbajú ani karty a kooperatívky. Vždy je predsa fajn mať doma pestrú škálu hier. A my veríme, že každá z týchto hier vám poskytne zaručenú zábavu a skvelý vstup do úžasného herného sveta.

Pozn.: viac o hrách sa dozviete po kliknutí na ich názov (v prípade článku dostupného tu na blogu).


4 veselé hry

Toto je výborná vstupná brána pre všetkých, čo skúšajú človeče, ale deti to veľmi nebaví. O tom som už písala v inom článku. Hry od Lucie Ernestovej sú vlastne na rovnakom princípe, čiže hodíme kockou a posunieme sa, nájdeme v nich však aj určité dobrodružstvo a veľa vecí sa deti aj naučia a precvičia. Hry sú pekne ilustrované, takže rozhodne zaujmú viac než suché, zdĺhavé a záškodnícke človeče. Cena je tiež veľmi priaznivá, takže nemusíte ani veľmi rozmýšľať a proste to skúste. :)

Kde kúpiť: Heureka.CZ, Heureka.SK

Animal upon Animal

Táto hra od Haby v tomto zozname vypĺňa kategóriu hier na zručnosť. Je to balančná hra, ktorá precvičí detské ručičky a ich jemnú motoriku. Je to krásna hra s drevenými figúrkami zvieratiek, s ktorými sa deti pohrajú aj mimo "balancovania". A drevených hier (čo vydržia skoro všetko) nikdy nie je dosť. :)

Kde kúpiť: HRAS.CZIhrysko.SK




Brainbox hry

Hry v kocke. Výborné na cesty (aj autom), precvičujú pamäť a sústredenie. Pár krabičiek, podľa témy, ktorá vás zaujme, je dobré doma rozhodne mať. Na začiatok môžete skúsiť niečo zo série Mini (farby, písmená, čísla), alebo skúste rovno Moje prvé obrázky. My máme doma Zvieracie rodinky a super! Výborné a ešte lepšie na cestovanie sú aj verzie hier V kapse! Napríklad takí Dinosauri, to je zaručený úspech pre každého dino-milovníka. :)

Kde kúpiť: Heureka.CZIhrysko.SK


Děti z Carcassonne

Toto je na začiatok parádna hra. Detská verzia asi tej najväčšej deskohernej klasiky. Ale podstatou je to hra iná. Staviate si síce cestičky, ale veľmi jednoduchou formou, tak aby mali začiatok a koniec a pritom obsahovali, čo najviac postavičiek vašej farby. Deti ale naučí základom hrania a to všetko pomocou krásnych veľkých drevených figúrok postavičiek (tzv. meeples) a pevných kartónových dielikov krajiny. Všetko je to pekne farebné a vkusne ilustrované. Odporúčame!

Naše dojmy z hrania TU.
Kde kúpiť: Heureka.CZIhrysko.SK

Dračí poklad

A konečene tu máme zástupcu kooperatívnych hier. Čiže hier, kde ako hráči spolupracujete a snažíte sa poraziť hru, v tomto prípade draka. Kooperatívne hry sú na začiatok skvelá voľba, pretože učíme deti spolupracovať a je to aj omnoho prijatelnejšie na zvládanie prehier. Navyše sa v týchto hrách dá vytvoriť super atmosféra. V tomto prípade sa snažíte ukradnúť poklad drakovi, tým, že postupne skladáte cestičku lesom, v ktorom musíte nájsť 3 kľúče. Drak sa ale pomaličky blíži, takže napätie tejto skvelej hre rozhodne nechýba. :)

Naše dojmy z hrania TU.
Kde kúpiť: Amazon.DE

Kuřecí olympiáda

Táto hra je pre nás tzv. "pexeso killer". Odkedy sa u nás doma zjavila, sme už normálne pexeso ani nevytiahli. Je to pamäťová hra, ktorá v sebe skrýva veľmi jednoduchú pointu chodenia kuriatok dokola. A keď kuriatko preskočí nejaké iné, vyšklbne mu pierko. A keď má pierka všetky, vyhráva. A šklbanie pierok bol u nás doma neskutočná hit.

Naše dojmy z hrania TU.
Kde kúpiť: Heureka.CZIhrysko.SK

Mlsné myšky

Ďalšia krásna hra s drevenými komponentami. Myšky a syr. A zlý kocúr, ktorý vás chce chytiť. Úžasná hra, ktorá môže pripomínať človeče, ale tu už naozaj musíte trošku rozmýšľať a vyhodnotiť, či sa pred kocúrom schováte, alebo budete práve tou mlsnou myškou a budete riskovať a pobežíte za syrom. Super voľba do každej rodiny!

Kde kúpiť: Heureka.CZIhrysko.SK




Příšerky ze skříně

A máme tu druhú kooperatívnu hru vo výbere, pretože my máme kooperatívky proste radi. Táto je v podstate pamäťovou hrou, takže ak má vaše dieťa dobrú pamäť, tak možno aj vyhráte. :) Ďalšia hra, ktorá s prehľadom strčí pexeso do vrecka, pretože tu ide o život, teda o spánok vašich detí. Pred spinkaním musia totiž zahnať všetky príšerky do skrine. A to s vašou pomocou. Veľmi peknú atmosféru tejto hry dotvárajú nádherné ilustrácie.
Kde kúpiť: Heureka.CZIhrysko.SK

Ubongo junior

Detská verzia známej "tetrisovej" hry a jej jednoduché prevedenie do zvieratkovej témy. Skladáte malé hlavolamy s dvomi alebo tromi dielikmi, takže pre deti ideálna obtiažnosť. Dieliky sú naozaj veľmi pekne ilustrované a na nácvik pre dospelé Ubongo je toto značka ideál. Navyše nie je problém túto verziu skombinovať s tou dospeláckou, aby sa vyrovnali sily medzi malými a veľkými.

Naše dojmy z hrania TU.
Kde kúpiť: Heureka.CZIhrysko.SK

Zámecké schody

Toto je ideálny zástupca Smart hier pre tento vek. Krásna drevená logická skladačka, ktoré zaujme aj chlapcov aj dievčatá. A potrápi hlavičky aj dospelákom. Výborne odstupňované obtiažnosti a hlavne úžasné spracovanie z nej robia jednoznačnú voľbu z kategórie hier pre jedného hráča. Hrať sa na princa a princeznú zaujme snáď každé dieťa. Ale ak máte doma autíčkofila, pozrite sa kľudne aj na Smart hru 3 náklaďáky.

Kde kúpiť: Heureka.CZIhrysko.SK




Bonus na záver - karty

To by bolo aby sme nespomenuli nejaké kartové hry. Čiče nejaké rýchlovky, ktoré (nielen) malé deti tak bavia. Vybrať jednu jedinú kartovú hru by bol ale problém, tak aspoň pár super tipov tu je.

O Dobble snáď ani nemusíme písať. Postrehová hra číslo jedna všade vo svete. Pre tento vek odporúčame detskú verziu so zvieratkami. Ale kľudne sa pozrite aj na iné postrehové hry, nás zaujal napríklad Farmář Pepík, prípadne Grabolo.

S klasickými kartami určite vyskúšajte už aj Prší, aj keď my sme zvolili UNO, kvôli farbám a číslam. Fakt skvelá vec na tréning čísel a ich postupnosti. O nekonečných partiách večer pred spaním s našim tatom, ani nemusím písať. UNO bol náš prvý kartový hit a na ten sa nezabúda. :)

Veľmi pekné kartové hry pre malé deti má Djeco. Či už klasickú prebíjanú Batanimo, dedukčnú Ouderdodo, alebo kvarteto Mini Family. S firmou Djeco sa môžete spoľahnúť na veľmi kvalitné spracovanie kariet a nádherné grafické prevedenie.

Tak čo? Našli ste tu svojho favorita? Napíšte nám, čo radi hrávate vy. :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujeme za Váš komentár! :)