24. novembra 2019

Equilibrix Connect

recenzia abstraktnej hry Equilibrix Connect na blogu www.spoluhratky.eu

Abstraktná hra. Ručne robená. Drevená. Česká. Taktická a zároveň závislá na hode kockami. Pre 2 až troch hráčov. To všetko z nej robí tak trochu výnimočnú hru. Naozaj je tomu tak? Poďte sa pozrieť. :)

recenze hry Equilibrix Connect

Equilibrix Connect je na prvý pohľad veľmi zaujímavá hra. Láka svojim zjavom a prevedením, ktoré jej dal jej tvorca Matyáš v rámci svojej značky Maty Moves.

recenze hry Equilibrix Connect

Čo sa skrýva v krabici?
Poďme najskôr ku krabičke samotnej. Na tú si za príplatok môžete nechať vygravírovať svoje logo, meno, alebo venovanie. Už toto z tejto hry robí dokonalý luxusný darček.

recenze hry Equilibrix Connect

Keď sa ale pozriete do krabičky, dýchne na vás vôňa dreva. Hra je až na jeden kúsok plastu celá z dreva. Drevené dieliky herného plánu, drevené kamene, drevené kocky. Krásne pravidlá na luxusnom papiery a to všetko v krabičke s dômyselným otváraním. Vyrazilo nám to dych!

recenze hry Equilibrix Connect

Priebeh hry
Pravidlá hry vysvetlíte v podstate okamžite, ako to už u abstraktých hier býva. Prepojte svoje strany (2, alebo 3, v závislosti na počte hráčov) kameňmi svojej farby a vyhrali ste.

recenze hry Equilibrix Connect

Všetko je to ale o tvaroch a dobrej priestorovej predstavivosti. Vždy si pred svojim ťahom hodíte kockami a musíte splniť zadanie, ktoré zobrazujú. Položíte vždy jeden svoj kameň na hrací plán tak, ako zobrazuje kocka. A potom to isté na základe symbolu druhej kocky. Snažíte sa pritom spájať svoje kamene, prípadne aj škodiť súperovi.

recenze hry Equilibrix Connect

Áno. Bez tohto taktizovania by to bolo príliš jednoduché. Občas proste potrebujete súperovi prekaziť jeho plán, obkľúčiť ho a nejaký kameň mu nemilosrdne zobrať. :) A donútiť ho tým zmeniť taktiku. To všetko k tejto hre patrí.

recenze hry Equilibrix Connect

Na to, že je to abstraktná hra, tak samotné taktizovanie závisí vždy od hodu kockou. Čo môže niekomu pripadať náhodné, ale to je na tejto hre práve to zaujímevé. Urobiť maximum z toho, čo padlo. :)

recenze hry Equilibrix Connect

Čo na to Heňa (necelých 6 rokov)?
Heňa miluje abstraktné hry. Jedna partička nejakej abstraktky pred spaním je už skoro naša tradícia. A táto nádhera jej učarovala tiež. Najskôr sa s krásnymi drevenými kameňmi pohrala po svojom a skladala na hracom pláne krásne kvetinové obrazce, potom sme už hrali na ostro. Takže hra má rozhodne viac možností využitia aj u menších detí. :)

recenze hry Equilibrix Connect

Equilibrix Connect je vskutku nádherná hra, plná úžasných komponent, na ktorých je poznať ručná práca. Herne je v jadre jednoduchá a rýchla a pre deti aj veľmi rozvíjajúca. Taktická a nádherná a naozaj luxusne vypadajúca. Hra, ktorá má srdce. :)

recenze hry Equilibrix ConnectNa záver:
Autor: Matyáš Veselý
Hodnotenie: 4,5*/5
Vek: 6+
Počet hráčov: 2–3
Ako dlho hra trvá: 10–15 min
Kde kúpiť / dostupnosť: MatyMoves.CZ
Aktuálna cena: 1750,- Kč
Čo sa naučíme: strategicky myslieť, taktizovať, priestorovú predstavivosť
Herné mechanizmy: hod kockou, budovanie tratí, tvorba obrazcov







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujeme za Váš komentár! :)