31. marca 2020

Planeta

recenzia hry Planeta na blogu www.spoluhratky.eu

Chcete si vytvoriť vlastnú planétu s vhodnými podmienkami pre život roznych druhov zvierat? To všetko sa dá s novinkou od Dina v hre Planeta. Poďte sa pozrieť, čo na na tú našu planétu hovoríme my...



recenze hry Planeta

Planeta je hra, ktorá rozhodne zaujme na prvý pohľad. Magnetické dieliky pomocou ktorých si poskladáte vlastnú planétu. To láka nielen deti, ale aj rodičov.

recenze hry Planeta

Čo sa skrýva v krabici?
V krabici vás upútajú hlavne štyri plastové základne pre vaše planéty. K tomu nechýba veľká hromada magnetických dielikov, ktoré sa na planétky jednoducho prikladajú a krásne držia. A potrebovať budete ešte kartičky zvierat a osobných úloh.

recenze hry Planeta

Priebeh hry
Na stôl si rozložíte kôpky dielikov pre stavbu planéty a zvieratká, ktorým chcete vytvoriť na vašej planéte dobré podmienky pre život.

recenze hry Planeta

Každý živočíšny druh vyžaduje určitú charakteristiku krajiny, kde žije. Napríklad taký morský koník potrebuje vodnú plochu, ktorá nesusedí s púšťou. Žirafa zas potrebuje púšť, ktorá susedí s trávnatým porastom, jeleň potrebuje lesy susediace s vodnatou plochou, atď.

recenze hry Planeta

V každom kole si vyberiete jeden magnetický dielik a priložíte ho na plenétu. Tým, ako si planétku staviate, snažíte sa zamerať na určité zvieratá a tým získať ich kartičky. Na konci každého kola (od tretieho ďalej) sa vyhodnotí, ktorý hráč vytvoril najlepšie podmienky pre život daného zvieraťa. Inými slovami, kto má na svojej planéte najväčšiu plochu, ktorá spĺňa podmienky nakreslené na karte.

recenze hry Planeta

Za každú takto obdržanú kartičku získate víťazné body. Tie získavate aj za osobnú úlohu, ktorou je vytvoriť čo najväčšiu plochu konkrétneho reliéfu (osobnú úlohu si vylosujete na začiaktu hry).
Kto na konci hry získa najviac bodov, stáva sa víťazom.

recenze hry Planeta

Čo na to Heňa (6 rokov) a Jony (3 roky)?
Decká boli nadšené od prvého momentu. Stavanie planéty z magnetických  dielikov je proste WOW. Heňa už taktizovala a snažila sa vyhrať. Jony si bez rozmyslu vyberal náhodné dieliky a staval si planétu, ale to mu ku šťastiu rozhodne stačilo.

recenze hry Planeta

Heňa má túto hru veľmi rada. Je z tých menej náročnejších, čo už spolu hrávame, ale tie planétky majú proste niečo do seba. Je super pozorovať ako sa snaží získať svoje obľúbené zvieratá a ako tým pádom plánuje dopredu, ktoré dieliky potrebuje a ako ich k sebe poskladá.

recenze hry Planeta

Čo na to ja?
Za mňa je Planeta super detská a rodinná hra. Pravidlami je veľmi jednoduchá, ale svojim herným princípom a spracovaním je ojedinelá a kúzelná. Oceňujem na nej aj aspekt spoznávania rôznych živočíchov a ich prirodzeného prostredia, ale hlavne to skladanie planétky pomocou magnetických dielikov. Čo sa stratégie týka, tak neponúka až tak veľa možností, ale to vôbec nevadí. Je to proste krásna oddychová hra.

recenze hry Planeta

recenze hry Planeta

Planeta je hra, ktorá vás očarí svojim spracovaním, svojou témou, svojou jednoduchosťou a prístupnosťou. Je to krásna rodinná hra, ktorú rozhodne odporúčame. :)

recenze hry Planeta
recenze hry PlanetaNa záver:
Autor: Urtis Šulinskas
Hodnotenie: 4*/5
Vek: 6+ (8+)
Počet hráčov: 2–4
Ako dlho hra trvá: 30–40 min
Kde kúpiť / dostupnosť: Heureka.CZ, Ihrysko.SK
Aktuálna cena: 700,- Kč
Herné mechanizmy: draftovanie, pokladanie dielikov,
Čo sa naučíme: vyberať si z viacerých možností, plánovať svoje ťahy, niečo o planéte a zvieratách na nej
























recenze hry Planeta


RECENZE HRY Planeta

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujeme za Váš komentár! :)