16. novembra 2020

Klub detektivů

Klub detektivů

Poznáte Dixit? Máte radi hry s detektívnou témou? Alebo sa len radi pri hrách bavíte? Potom je Klub detektivů presne pre vás.

12. novembra 2020

Tempo! junior

Dojmy z hry Tempo! junior na blogu spoluhratky.eu

Školy sú zatvorené, distančná výuka je v plnom prúde a tak sa hraniu venujeme aj v rámci vzdelávania. A keď máte doma predškoláka, alebo prváčika, ktorého fascinujú písmenká, je hra Tempo! junior rozhodne dobrá voľba.

2. októbra 2020

Nova Luna

Recenzia hry Nova Luna na blogu spoluhratky.eu

Novinka medzi abstraktami, nominovaná (a podľa nás aj neprávom nevybraná) na hlavnú cenu Spiel des Jahres 2020, hra od známeho Uwe Rosenberga. To je Nova Luna. Náš nový abstraktkový obľúbenec.

28. septembra 2020

Jaipur

recenze hry Jaipur

Jaipur je jednoduchá hra presne pre dvoch hráčov. Takže ak často hrávate práve vo dvojici je to rozhodne hra, ktorá by nemala uniknúť Vašej pozornosti.

18. septembra 2020

Kvedlalové z Kvedlinburku

recenzia hry Kvedlalové z Kvedlinburku na blogu spoluhratky.eu

Dnes sa pozrieme na jednu z najlepších rodinných hier vôbec. Má trochu krkolomný názov, ale herne je naopak veľmi jednoduchá, prístupná a extrémne zábavná. A jej univerzálnosť je priam neprekonateľná. Dámy a páni, Habarkári z Kvedlinburgu. :))

31. augusta 2020

Queenz

Queenz

Abstraktné hry máme rady. My dievčatá u nás doma aj my veľké deskomatky. A tak nemohla táto nádherne vypadajúca novinka od Tlama Games uniknúť našej pozornosti.

30. augusta 2020

TOP 10 detských kooperatívnych hier

Čože sú to tie kooperatívne hry? No predsa hry v ktorých hráte spoločne a nesúperíte. Ťaháte za spoločný povraz a snažíte sa poraziť hru, dosiahnuť nejaký cieľ. Hry v ktorých si musíte pomáhať, komunikovať, dohodnúť sa. Sú to hry v poslednej dobe veľmi populárne, tak sa poďme pozrieť na to, ktoré sú (podľa nás) tie najlepšie kooperatívne hry pre Vaše deti. :)

22. júla 2020

Plyšová hlídka - vo fotkách

fotky hry Plyšová hlídka na blogu www.spoluhratky.eu

Fotky jednej úžasnej príbehovej kooperatívnej hry, ktorá by nemala uniknúť nikomu, kto má doma deti 6+ a chce zažiť unikátne dobrodružstvo.


16. júla 2020

Diamantový les

recenzia hry Diamantový les na blogu www.spoluhratky.eu

Diamanty, kúzelný les a jeho objavovanie. To je hra Diamantový les od českého autora Oldřicha Rejla, ktorú sme zobrali pod náš drobnohľad.


12. júla 2020

Monster Park

recenzia hry Monster Park na blogu www.spoluhratky.eu

Príšerky sú veľmi populárna a vďačná téma pre deti. Takže postaviť si vlastný park plný príšeriek proste musí stáť za to. Chcete vedieť ako to u nás doma dopadlo?

27. júna 2020

Karuba


Krásna hra s jednoduchými pravidlami a veľkou hromadou strategických a taktických možností, tomu poviem ideálna rodinná hra. A presne takou je aj Karuba.

10. mája 2020

Divukraj - vo fotkách


Divukraj je jedným slovom prenádherná hra. A keďže je aktuálne vypredaná, spríjemniť čakanie si môžeme aspoň fotkami z nej. :)

6. mája 2020

Rytíř Klouzek

Recenze hry Rytíř Klouzek na blogu www.spoluhratky.eu

Rytíř Klouzek je krásna hra s dobrodružnou témou v ktorej ide ale hlavne o manuálnu zručnosť. Zručnosť vašich detí, ale aj vašu. Zaručujem vám totiž, že to budete chcieť skúsiť tiež. :)

28. apríla 2020

My Little Scythe

recenzia hry My Little Scythe na blogu www.spoluhratky.eu

My Little Scythe je pre mňa jedna z najočakávanejších detských a rodinných hier poslednej doby. Chvíľku jej trvalo, než uzrela svetlo sveta aj v češtine, ale konečne je tu  vďaka Albi v celej svojej kráse a my môžeme začať jasať od radosti. :)

24. apríla 2020

Lotři

recenzia hry Lotři na blogu www.spoluhratky.eu

Poriadna škodiaca hra, kde si idete po krku nie je vôbec pre mňa. Som si myslela. Ale pokiaľ tá hra je takáto od začiatku do konca a nedá sa brať vážne, ale je to proste kopa zábavy, tak mi to vôbec nevadí. A presne taký sú aj Lotri!


15. apríla 2020

Na křídlech

Recenzia hry Na křídlech na blogu www.spoluhratky.eu

Hra Na křídlech je už pomaly fenomén, ktorý zbiera jedno ocenenie za druhým. Už sme vám z nej priniesli hromadu fotiek, tak teraz ešte naše dojmy z hrania. :)

10. apríla 2020

Print and Play hry zdarma

Zoznam print & play hier zdarma na blogu www.spoluhratky.eu

V dobe karantény sa nám roztrhlo vrece s hrami, ktoré si môžete doma vytlačiť a rovno hrať. Len zriedkakedy k nim potrebujete nejaké špeciálne komponenty. Občas stačí len pár kociek a písacie potreby.

6. apríla 2020

Tapestry - vo fotkách

Fotky hry Tapestry na blogu www.spoluhratky.eu

Tapestry je hra, ktorá mi doslova vyrazila dych. Nielen tým, ako krásne vyzerá, ale čo všetko ponúka aj po hernej stránke. Stala sa z nej jedna z mojich najobľúbenejších hier.
Tu je pár fotiek na nalákanie a dojmy z hrania pribudnú už čoskoro. :)

3. apríla 2020

13 najočakávanejších rodinných hier roku 2020

Zoznam 13 najočakávanejších detských a rodinných hier roku 2020 na blogu www.spoluhratky.eu

Už je to takou malou tradíciou, že zhruba v tomto čase zverejňujeme zoznam tých, podľa nás, najočakávanejších noviniek pre tento rok. A tak ako to bolo pred rokom, budú to detské a rodinné hry, ktoré vyjdú v češtine v roku 2020. Minimálne taký je plán vydavateľstiev, my si (im) budeme držať palce, aby to tak naozaj bolo. :)
(Áno, dívam sa na teba Harry Potter :))

Tak poďme na to!


31. marca 2020

Planeta

recenzia hry Planeta na blogu www.spoluhratky.eu

Chcete si vytvoriť vlastnú planétu s vhodnými podmienkami pre život roznych druhov zvierat? To všetko sa dá s novinkou od Dina v hre Planeta. Poďte sa pozrieť, čo na na tú našu planétu hovoríme my...

23. marca 2020

Barevná příšerka

recenzia hry Barevná příšerka (Farebné strašidielko) na blogu www.spoluhratky.eu

Barevná Příšerka nie je obyčajná hra. Je to hra, kde je omnoho dôležitejší prežitok, než samotné hranie. A to z nej robí unikátnu hru, ktorá rozhodne stojí za pozornosť. :)

20. marca 2020

Kolonie - vo fotkách

Foto hry Kolonie na blogu spoluhratky.eu

Fotky z horúcej hernej novinky Kolonie. Príbehová dobrodružná kooperatívna hra plná krásnych figúriek a komponentov. Veď posúďte sami. :)


11. marca 2020

Secret Code 13+4 (Tajný kód 13+4)

Recenzia hry Secret Code 13+4 (Tajný kód 13+4) na blogu https://spoluhratky.eu

Hra na zlodejov pri ktorej sa nenásilným spôsobom precvičuje matematika? Tak to je snáď sen každého rodiča, nie? Tak sa poďme pozrieť, čo na túto hru hovorí naša predškoláčka a jej mama. ;)

29. februára 2020

Jurassic Snack

recenzia hry Jurassic Snack na blogu spoluhratky.eu

Milovníci dinosaurov, zbystrite pozornosť. Prichádza nemilosrdný boj o tú najlepšiu jurskú svačinku. Jurassic snack, hra plná roztomilých diplodokov a zubatých T-rexov je tu a stojí naozaj za to!

16. februára 2020

Obludárium


Hra od autora slávnych "magicov" prichádza s krásnym designom, jednoduchými pravidlami, svižnou hrou a nemôže samozrejme chýbať ani draft kariet. Nie je to úplne hra pre malé deti a tak som ju otestovala s dospelákmi a nechýbal ani jeden puberťák. :)



22. januára 2020

Milostný dopis

recenzia hry Milostný dopis na blogu spoluhratky.eu

Chcete vedieť, ktorá hra je u nás doma jednoznačne najhranejšia? Áno, rýchlovka Milostný dopis na ktorej Heňa frčí už od 4,5 rokov.