9. decembra 2019

TOP 3+1 hry, ktoré si rozhodne NEKUPUJTE pod vianočný stromček


S tipmi na skvelé hry na Vianoce sa už roztrhlo vrece. My sme nezaháľali ani na pikosekundu a je to tu. Náš zoznam tých najhorších detských a rodinných hier, ktoré si určite, ale naozaj vážne nekupujte.
Ideme na to!

5. decembra 2019

Honga

recenzia hry Honga na blogu www.spoluhratky.eu

Tiger o ktorého sa musíte starať, inak vám bude kradnúť potravu. Zbieranie surovín, plnenie úloh a hra o to, kto nazbiera najviac víťazných bodov. Pozreli sme sa na zúbky šabľozubému tigrovi menom Honga. :)

1. decembra 2019

Top 5 hier pre deti od 2 rokov

TOP 5 hier pre deti od 2 rokov na blogu www.spoluhratky.eu

Máte doma malého nezbedníka, ktorý už udrží figúrku, alebo kocku v ruke a vydrží sa s vami hrať aspoň pár minút? Je najvyšší čas začať s nejakou spoločenskou hrou. :) Tu je 5 (a možno aj trochu viac) tipov na tie najlepšie hry pre tých úplne najmenších hráčov. Deti od 2 rokov.


28. novembra 2019

Azul vitráže Sintry

recenzia hry Azul vitráže Sintry na blogu www.spoluhratky.eu

Pokračovanie známej hry Azul na seba nenechalo dlho čakať a prichádza v podobe vitrážnych okien Sintry. A ako tento nasledovník podľa nás dopadol sa pokúsime zhrnúť v našich dojmoch z hrania. :)

24. novembra 2019

Equilibrix Connect

recenzia abstraktnej hry Equilibrix Connect na blogu www.spoluhratky.eu

Abstraktná hra. Ručne robená. Drevená. Česká. Taktická a zároveň závislá na hode kockami. Pre 2 až troch hráčov. To všetko z nej robí tak trochu výnimočnú hru. Naozaj je tomu tak? Poďte sa pozrieť. :)

20. novembra 2019

Origin: počátek lidstva

Recenzia hry Origin: počátek lidstva na blogu www.spoluhratky.eu

Hra s témou vývoja a migrácie ľudstva s nádhernými drevenými figúrkami a veľkou mapou sveta. To je rodinná hra Origin, ktorá by nemala uniknúť vašej pozornosti.


16. novembra 2019

Zajíc v pytli

Recenzia hry Zajíc v pytli na blogu www.spoluhratky.eu

Hra pre najmenších s tvarmi a tieňmi, ktorá zároveň ponúka hmatové hádanky so zatvorenými očami. To je niečo, čo vaše deti zaručene zabaví. Poďte sa s nami pozrieť, ako hra vyzerá a ako sa páčila našim dvom malým hráčom.

6. novembra 2019

Zombie Kidz evoluce

Recenzia hry Zombie Kidz Evoluce na blogu www.spoluhratky.eu

Milujeme detské kooperatívne hry, takže hit poslednej doby menom Zombie Kidz od Blackfire nemohol uniknúť našej pozornosti. A aký je náš názor na túto hru plnú prekvapení?

31. októbra 2019

Hadara

recenzia hry Hadara na blogu www.spoluhratky.eu

Hadara od MINDOKu sa tvári ako jednoduchá draftovacia hra s témou civilizácie pre staršie deti a dospelých. Otestovala som ju tentokrát bez detí a výsledok vám prinášam v nasledujúcich riadkoch.

28. októbra 2019

Noctiluca

recenzia hry Noctiluca na blogu www.spoluhratky.eu

Keď máte slabosť pre farebné kocky, Noctiluca je jasná voľba. Pekné kocky však nie sú to jediné, čím nás táto krásna rodinná hra dokázala nalákať. A chcete vedieť, či nás nakoniec aj presvedčila o svojich kvalitách? Smelo čítajte ďalej. :)

30. septembra 2019

Tvarohrátky

recenzia hry Tvarohrátky na blogu www.spoluhratky.eu

Tvarohrátky je hra, ktorá už len podľa názvu nemôže na našom blogu Spoluhrátky chýbať. ;) A kedže je to hra detská, tak sme ju poriadne s deťmi prevetrali.

29. septembra 2019

Na křídlech - vo fotkách


Fotky. Nečakajte nič viac než fotky. Aby ste sa pokochali touto nádherou, kým hru poriadne zahráme a napíšeme naše dojmy. :)

8. septembra 2019

Moje zlato!

Recenze hry Moje zlato! na blogu www.spoluhratky.eu

Milujeme hry, pri ktorých treba premýšľať. Strategické a taktické hry. Rozvíjajúce. Kooperatívne. Moje zlato! medzi ne ale rozhodne nepatrí. Čo si o tejto kockovej hre myslíme?

25. augusta 2019

Louka jak vyšitá

Recenzia hry Louka jak vysita na blogu www.spoluhratky.eu

V poslednej dobe vychádzajú naozaj krásne hry. A takou je aj rýdza česká hra Louka jak vyšitá, ktorá navyše prináša do hier nevýdaný princíp prevliekania šnúrok. Poriadne sme túto novinku prevetrali a prinášame vám naše dojmy z hrania.

21. augusta 2019

Môj prvý ovocný sad

Recenzia hry Môj prvý ovocný sad na blogu www.spoluhratky.eu

Ak existuje jednoznačná voľba na prvú hru pre deti od 2 rokov, je to podľa nás práve hra od HABA, Môj prvý ovocný sad. Chcete vedieť prečo? Kuk sem. :)

21. júla 2019

Goblíci jedlíci

Recenzia hry Goblíci jedlíci na blogu www.spoluhratky.eu

Piškvorky pozná každý. Dnes vám naservírujeme malých požieračov menom Goblíci, ktorí pozdvihujú túto hru na novú úroveň plnú chutného taktizovania so štipkou pamäťového korenia. Mňam!

8. júla 2019

Chop! Chop!

Recenzia hry Chop! Chop! na blogu www.spoluhratky.eu

Asymetrická hra pre dvoch hráčov na mačku a myši. To vystihuje hru od Djeco, ktorá ešte k tomu všetkému nádherne vyzerá. Poďte sa presvedčiť sami. :)

30. júna 2019

Superfarmár na cesty

recenze hry Superfarmář na blogu www.spoluhratky.eu

Prvá verzia tejto hry vyšla už v roku 1943. Áno, dnes sme sa rozhodli prevetrať poriadneho kostlivca menom Superfarmár. A chcete vedieť ako táto hra podľa nás obstojí v porovnaní s modernými hrami? Čítajte ďalej. :)

23. júna 2019

Animazoo

Recenze hry Animazoo na blogu www.spoluhratky.eu

Animazoo od Djeco ja kartová hra, ktorá ma lákala už dávnejšie. Čakala som od nej peknú, rýchlu a skladnú hru, ktorá ale zároveň bude ponúkať zaujímavé strategické možnosti, takže sa ani rodič neunudí k smrti.
Chcete vedieť, či splnila moje očakávania? Poďte sa pozrieť. :)

30. mája 2019

Ticket To Ride Junior

Recenzia detskej hry Ticket To Ride Junior na blogu www.spoluhratky.eu


Hra Ticket to Ride je rokmi preverená klasika, ktorú nepozná len málokto. Oproti nej je detská verzia relatívna novinka z roku 2017, ktorú nám na český a slovenský trh prináša Blackfire. A my sme sa pozreli na to, ako sa hrá a pre aký vek je vhodná a či vôbec stojí za to. :)

19. mája 2019

Tajná výprava čarodejů

Recenze hry Tajná výprava čarodejů na blogu www.spoluhratky.eu

Predstavte si, že ste malí učni čarodejníckej školy. A zdrháte pred školníkom, duchom Bludovítom. Lesom plných prekvapení. A pomôže Vám akurát tak dobrá pamäť. Fakt dobrá. Viac než dobrá! Chcete to skúsiť? Trúfate si na to? Poďte teda na tajnú výpravu čarodejov. ;)

8. mája 2019

Familou

Recenze hry Familou na blogu www.spoluhratky.eu

Keď sa povie detská kartová kooperatívna hra, napadne mi jednoznačne Familou. A kedže my máme radi kooperatívne hry a taktiež rýchle kartové hry, nemôže u nás doma chýbať ani Familou. Ďalšia kráska od Djeco.

3. mája 2019

Gizmos

recenzia hry Gizmos na blogu www.spoluhratky.eu

Gizmos od vydavateľstva Blackfire je rodinná hra, ktorá zaujme hneď na prvý pohľad svojim vizuálom. Ale je to hra pre malé deti? To sme sa doma pokúsili zistiť. A tu sú naše dojmy z hrania. :)

26. apríla 2019

Little Action

Recenzia hry Little Action na blogu www.spoluhratky.eu

Jony sa už v dvoch rokoch javí ako zdatný hráč. Tak sme neodolali a pribudla k nám domov ďalšia hra od Djeco. Tentokrát sú to také jednoduché "aktivity" pre najmenších. Chcete vedieť ako vyzerá Little Action? Tak poďte nakuknúť. :)

18. apríla 2019

Little Cooperation

Recenze hry Little Cooperation na blogu https://www.spoluhratky.eu

Little Cooperation je možno malá hra názvom, ale rozhodne nie herným zážitkom. Určite to ale je hra pre tie úplne najmenšie deti už od dvoch rokov. A kedže jedného takého malého hráča máme aj u nás doma, nemohla chýbať ani na našom stole. Poďte sa s nami pozrieť tejto hre bližšie na zúbky. :)

22. marca 2019

10+2 najočakávanejších rodinných hier roku 2019


Aj v roku 2019 budeme pokračovať v začatej tradícii a napíšeme si zoznam hier, na ktoré sa tento rok najviac tešíme. A tentokrát sa zameriame hlavne na hry, ktoré už boli oznámené, že vyjdú tento rok v češtine. Niektoré už dokonca aj vyšli, tak je najvyšší čas pustiť sa do toho.

Na záver uvediem ešte pár horúcich noviniek zo zahraničia, ktoré sa dúfajme vydania v češtine tiež dočkajú.
Všetko to samozrejme sú detské a rodinné hry.
Tak poďme na to! :)

14. marca 2019

Sagrada

Recenzia hry Sagrada na blogu https://www.spoluhratky.eu

Na hru Sagrada od vydavateľstva MINDOK som sa ja osobne veľmi tešila. Ten krásny vizuál vytrážových okien slávneho kostola Sagrada Família je proste úchvatný. A bola som zvedavá, či ju zvládne päťročná Heňa, čo na ňu povedia kamošky a či sa bude dobre hrať aj sólo.
Odpovede na tieto otázky nájdete v nasledujúcich riadkoch. :)

21. februára 2019

Dům snů

Recenze hry Dům snů na blogu https://www.spoluhratky.eu

Keď máte doma holku, ktorá sníva o domčeku, tak je táto hra proste hra snov. A to nielen podľa názvu. Je to totiž skvelá strategická hra nielen pre dievčatá, ale aj pre chalanov, maminky a oteckov, proste pre celú rodinu. A o to viac také plnenie snov poteší. :)

12. februára 2019

Club 2%

Recenze hry Club 2% na blogu https://www.spoluhratky.eu

"Pomóc, pomóc!" Ozýva sa na okraji veľkomesta, v ľudoprázdnych uličkách. Nastražíme uši, či sa nám to len nezdalo. Ale tie hlasy naozaj vychádzajú spoza rohu. Keď tam prídeme vidíme 5 pocestných so svojimi domácimi zvieratkami, ako blúdia a očividne nevedia kde je sever. Je na nás, aby sme im ukázali cestu domov.

7. februára 2019

Lotos


Recenzia na kartovú hru Lotos na blogu https://www.spoluhratky.eu

To sme tak jedného krásneho dňa boli v Brne na deskohraní. Vyskúšať nové hry a zistiť, čo Heňu baví. A keďže je to vášnivá trhačka a milovníčka kvetiniek, hra Lotos od REXhry ju zaujala hneď  pri pohľade na krabicu. A teraz Vám ukážeme čože sa v tej krásnej krabici skrýva. :)

31. januára 2019

Quartino

Recenzia spoločenskej hry Quartino na blogu https://www.spoluhratky.eu

Máme radi abstraktné hry. Hry sú to síce bez témy, ale veľmi často krásne rozvíjajú logické myslenie. A aj keď by sa mohlo zdať, že ich zvládajú až staršie deti školského veku, päťročnú Heňu už bavia a dokáže nás v nich aj drsne a neľútostne poraziť. :)

22. januára 2019

Majesty: Má koruna, mé království

Recenze hry Majesty na blogu https://www.spoluhratky.eu.


Hru Majesty s podtitulom "má koruna, mé království" vydal v českej verzii MINDOK a je to hra pre hráčov od 7 rokov. My sme ju doma hrali s 5 ročnou Heňou a ešte pred tým aj s pár maminkami na hernej akcii. A čo na ňu hovoríme? Poďte sa pozrieť. :)