8. septembra 2019

Moje zlato!

Recenze hry Moje zlato! na blogu www.spoluhratky.eu

Milujeme hry, pri ktorých treba premýšľať. Strategické a taktické hry. Rozvíjajúce. Kooperatívne. Moje zlato! medzi ne ale rozhodne nepatrí. Čo si o tejto kockovej hre myslíme?


recenzia hry Moje zlato!

Moje zlato! nám na trh prináša vydavateľstvo Blackfire. A už podľa krabičky a názvu je snáď jasné o čo ide. O pirátsku kockovú zábavu pre deti.

recenzia hry Moje zlato!

Čo sa skrýva v krabici?
Krabička je krásne malá, kompaktná a s magnetickým zatváraním (čo je fakt bomba). V krabičke nájdete 4 kociky, 4 kartičky lodí (pre každého hráča jedna) a kartičky truhlíc s pokladmi.
Komponenty sú pekne spracované a vyzerá, že vydržia aj zaobchádzanie malých divokých pirátov.

recenzia hry Moje zlato!

Priebeh hry
Hra je princípom veľmi jednoduchá. Hodíte kockami a vyhodnotíte hodené symboly, alebo sa rozhodnete ešte jeden krát kocky prehodiť. Na začiatku hry sa snažíte hodiť čo najviac kľúčov, aby ste ich pomocou mohli otvoriť truhlice s pokladom. Čím viac kľúčov potrebujete na otvorenie truhlice, tým viac pokladu sa v nej skrýva.

recenzia hry Moje zlato!

Občas ale v truhlici nájdete len rybiu kostričku, tá vám neprinesie na konci hry žiadny bod. Tie sú totiž len za mince a diamanty.

recenzia hry Moje zlato!

Keď už máte truhlice otvorené, presuniete si ich k lodi. Na to aby mohol byť poklad naložený na loď, musíte hodiť symbol daného pokladu - mincu, alebo diamant. Keď hodíte presne tieto symboly, môžete poklad presunúť na svoju loď.

recenzia hry Moje zlato!

A potom je tu ešte symbol prekrížených šablí, ktorý znamená tzv. žolíka a dá sa použiť ako náhrada ľubovolného symbolu, ktorý sa vám zrovna hodí.

recenzia hry Moje zlato!

Hra končí, keď sú otvorené všetky truhlice s pokladom. A vyhráva samozrejme ten, kto má na svojej lodi najväčší poklad (najviac symbolov mincí a diamantov).

recenzia hry Moje zlato!

Hra poskytuje ešte jeden trošku zložitejší mód hrania, kedy môžete okrádať svojich protihráčov, čo sa k tejto hre vyložene hodí. Veď sa hráte na pirátov! Túto verziu odporúčame všetkým súťaživým a hlavne otrlým jedincom. Tí, čo neradi prehrávajú, alebo nemajú radi škodenie, by sa tomuto variantu mali radšej vyhnúť. :) Áno, hovorím z vlastnej skúsenosti. :)

recenzia hry Moje zlato!

Čo na to Heňa?
Heňa je zvyknutá už na zložitejšie hry. Ale zahádzať si občas len tak kockami nie je na škodu. Po prvej hre to vyzeralo, že ju už snáď ani nebude chcieť hrať, ale vzali sme ju potom kvôli svojej skladnosti na dovču a bola to presne tá jednoduchá rýchlovka, ktorá raz za čas nie je vôbec zlá.

recenzia hry Moje zlato!

Moje zlato! je ideálna detská hra na odreagovanie. Ponúka vysokú mieru náhody, ktorú môžete trošku ovplyvniť prehodením kociek, ale aj tak úspech nemáte vo svojich rukách. Občas ale nie je na škodu zahádzať si kockami, alebo si zahrať jednoduchú pekne vyzerajúcu hru bez premýšľania. Napríklad keď prídu na návštevu kamoši, ktorí nie sú zvyknutí hrať zložitejšie hry. Deti majú hádzanie kockami radi, ak patria tie Vaše medzi ne, vyskúšajte aj túto nenáročnú skladnú vecičku. Nečakajte však žiadnu stratégiu. Je to len čistá zábava o náhode. :)

recenzia hry Moje zlato!
Na záver:
Autor hry: Marie Fort, Wilfried Fort
Hodnotenie: 3*/5
Vek: 4+
Počet hráčov: 2-4
Ako dlho hra trvá: 10 min
Kde kúpiť / dostupnosť: Heureka.CZ, Ihrysko.SK
Aktuálna cena: 250,- Kč
Čo sa naučíme: skúšať štastie, rozhodovať sa, či sa oplatí riskovať, nebrať si útoky protihráčov osobne :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujeme za Váš komentár! :)