30. augusta 2020

TOP 10 detských kooperatívnych hier

Čože sú to tie kooperatívne hry? No predsa hry v ktorých hráte spoločne a nesúperíte. Ťaháte za spoločný povraz a snažíte sa poraziť hru, dosiahnuť nejaký cieľ. Hry v ktorých si musíte pomáhať, komunikovať, dohodnúť sa. Sú to hry v poslednej dobe veľmi populárne, tak sa poďme pozrieť na to, ktoré sú (podľa nás) tie najlepšie kooperatívne hry pre Vaše deti. :)

OD 2 ROKOV

Muj prvni ovocny sad

Můj první ovocný sad

Najznámejšia hra vôbec pre tie najmenšie deti, ktoré zvládnu hodiť kockou a dokážu už dodržať nejaké tie veľmi jednoduché herné pravidlá. Môj prvý ovocný sad od HABA je skvelou prvou hrou pre vaše deti. Naučia sa a precvičia si základné farby, zistia, že hry majú väčšinou nejaké poradie hráčov a pravidlá. A aj keď to tak možno vyzerá, nejde tu len o to, že urobím to, čo padne na kocke. V hre totiž je aj košík, ktorý naučí vaše deti aj tomu, že sa v hrách môžu aj sami rozhodovať.

Viac o hre v našich dojmoch z hrania TU.

Hru si môžete kúpiť TU: AgatinSvet.CZ, AgatinSvet.SK 

OD 2,5 ROKOV

Little cooperation

Little cooperation

Ďalšia hra, ktorú môžete predstaviť tým najmenším je nádherná záležitosť plná gumových figúrok zvieratiek od francúzskej firmy Djeco. Little Cooperation. V tejto hre máte za úlohu pomôcť zvieratkám cez most z ľadovej kryhy do iglu. Opäť budete hlavne hádzať kockou, ale okrem toho si deti precvičia aj svoju zručnosť. A to pri pokladaní zvieratiek na most, alebo pri odstraňovaní pilierov z pod mosta, tak, aby nespadol ani most, ani zvieratká na ňom.

Viac o hre v našich dojmoch z hrania TU.

Hru si môžete kúpiť TU: AgatinSvet.CZ, AgatinSvet.SK 

OD 3 ROKOV

Příšerky ze skříně

Příšerky ze skříně 

Ďalšia hra, ktorá je už pomaly klasikou medzi detskými hrami sú Příšerky ze skříně od firmy Granna. Hra skvelá na zahranie večer pred spaním, kedy môže deťom pomôcť od strachu pred príšerkami. Všetky príšerky v tejto hre sú totiž celkom roztomilé a navyše ich dokážete zahnať do skrine veľmi jednoducho. Stačí nájsť tú správnu hračku, ktorej sa príšerka bojí. Ide o pamäťovú hru, ktorá je naozaj pekne spracovaná a rýchla, takže partičku tejto hry zvládnu aj malé deti.

Viac o hre v našich dojmoch z hrania TU.

Hru si môžete kúpiť TU: Heureka.CZ, Ihrysko.SK

Dračí poklad

Dračí poklad 

Poklad a draci, no povezdte, ktoré dieťa by to nezaujalo? A aj vďaka tomu je táto hra, tak populárna, že česká verzia je už vypredaná, hra sa ale dá objednať zo zahraničia. Za odmenu dostanete nielen skvelú tému, ale hlavne zaujímavé budovanie cestičiek, kde si deti pecvičia priestorovú predstavivosť. Cestičky totiž musia na seba správne nadväzovať a musia smerovať ku trom kľúčom a ku truhle s pokladom. Medzitým, ako sa plížite lesom, sa ale prebúdza drak a zvíťazí ten, kto príde k truhle s pokladom ako prvý.

Viac o hre v našich dojmoch z hrania TU.

Hru si môžete aktuálne kúpiť bohužiaľ len v Poľsku.

OD 4 ROKOV

Barevná příšerka

Barevná příšerka

Pokiaľ už Vaša ratolesť rozpráva, môžete sa spolu vydať na zaujímavú cestu spoznávaním vlastných emócií. Herne ide o veľmi jednoduchú hru, kde hodíte kockou a presuniete sa na políčko. Každé z políčok ale predstavuje jednu zo základných emócií, ako sú strach, hnev, radosť, či smútok. A keď na políčko prídete začnú tie zaujímavé rozhovory o tom, kedy sa deti cítia tak, či onak. A čo im pri tom pomáha. A keď máte pocit, že už deti nevedia prísť s ničím novým, môžete sa ich pýtať na ich obľúbený film, či knižku a na pocity, ktoré zažívali ich hrdinovia. Ak vás téma emócií Vašich detí zaujíma, rozhodne odporúčam. 

Viac o hre v našich dojmoch z hrania TU.

Hru si môžete kúpiť TU: Heureka.CZ, Ihrysko.SK

Tajná výprava čarodejů

Tajná výprava čarodejů

Ďalšia super téma pre deti sú rozhodne aj čarodejníci. Tu si Vaše deti zahrajú za malých lumpíkov, ktorí sa vykradli z čarodejnej školy a vyrazili na kúzelnícky festival. V pätách im ale je školník Bludovít, malý rýchly duch pred ktorým sa snažíte uniknúť. Po ceste vám svietia malé bludíky, ktoré ale musíte nájsť v lese podľa toho, čo vám padne na kockách. Ide teda o pamäťovú hru, ktorá je ale nesmierne napínavá až do konca, pretože Bludovít je majster v rýchlosti, obvzlášť ku koncu hry. Túto hru odporúčame už pomaly ako novodobú klasiku, je totiž ku všetkému veľmi krásne spracovaná.

Viac o hre v našich dojmoch z hrania TU.

Hru si môžete kúpiť TU: Heureka.CZ, Ihrysko.SK

Outfoxed

Outfoxed (Kulišák)

A konečne tu máme asi najväčší detský hit. Pretože draci a čarodejníci sú super, lenže hrať na detektívov je ešte viac super. A to na ozajstných detektívov v mestečku, v ktorom záhadný lišiak ukradol koláč. Táto hra je geniálna v tom, že je prístupná malým deťom, ale zároveň je založená na čistej dedukcii. Ponúka aj kúsok náhody v tom, ako sa vám darí hádzať kockou a posúvať sa po pláne mesta, ale vo finále je to vždy napínavé dobrodružstvo, pretože nikdy dopredu neviete, ktorý lišiak to bol tentokrát.

Viac o hre v našich dojmoch z hrania TU.

Hru si môžete kúpiť TU: Amazon.DE

OD 5 ROKOV

Zombie kidz evoluce

Zombie Kidz Evoluce

A keď už Vaše deti dostanú chuť na nejaký ten boj a príde do kurzu téma zombíkov, je toto tá najideálnejšia hra. Hra, ktorá je parádne taktická, takže si spolu s deťmi potrápite hlavičky aj vy, ale hlavne je to hra, v ktorej sú skryté obálky. Takže s každou ďalšou hrou zbierate a lepíte nálepky, plníte misie a otvárate tajné obálky. A tým robíte z veľmi jednoduchej priamočiarej hry pekne našlapanú záležitosť plnú špeciálnych vlastností a zvratov. Toto si rozhodne nenechajte ujsť, aj keď sa (ako ja) bránite zombíkom. Herne toto proste nemá chybu a tešenie sa na ďalšie obálky a ich obsah vykúzli vo Vašich deťoch veľa očakávaní a radosti.

Viac o hre v našich dojmoch z hrania TU.

Hru si môžete kúpiť TU: Heureka.CZ, Ihrysko.SK

Rytíř Klouzek

Rytíř Klouzek

Rytíř Klouzek je pre zmenu hra z kategórie zručnostných. Takže tých hier, kde si precvičíte hlavne jemnú motoriku a šikovné rucičky. Áno, píšem Vy, pretože tejto hre určite neodoláte a budete si ju chcieť zahrať s nimi. Je to navyše výzva aj pre dospelákov a hra, kde naozaj musíte spolupracovať na 100% , inak sa s týmto kĺzavým rytierom ďaleko nedostanete. Čaká na vás hneď 20 herných plánov, zoradených podľa obtiažnosti a na hre je pre deti strašne fajn aj to, že môžete strácať, ale aj zbierať životy a že vo vyšších úrovniach už nejde len o jednoduché kĺzanie po trase s cieľom nespadnúť do jamy. Musíte do tých jám dostať aj Vašich nepriateľov. Rytíř Klouzek je proste čarovná a zábavná (a občas aj hodne nas... hra :)).

Viac o hre v našich dojmoch z hrania TU.

Hru si môžete kúpiť TU: Heureka.CZ, Ihrysko.SK

OD 6 ROKOV

Plyšová hlídka

Plyšová hlídka

Tento výber zakončíme ďaľšou unikátnou hrou. Hrou s knižkou príbehov, v ktorej sa ocitnete v úlohe plyšákov jedného dievčatka, ktoré sa budí zo spania a má nočné mory. Hra, v ktorej si užijete dostatok dobrodužstva a krásnych figúrok. Naozaj veľmi vydarená záležitosť, ak si s deťmi radi čítate, tu budete čítať dostatočne a ešte popritom spolu aj hrať a prežívať ten úžasný príbeh.

Viac fotiek z hry TU.

Hru si môžete kúpiť TU: Heureka.CZ, Ihrysko.SK


Zaujali vás kooperatívne hry a hľadáte ďalšie. Tu sú kartové kooperatívne hry, koré určite stoja za pozornosť:

- Familou (od 4 rokov)

- Bandido (od 4 rokov)

A tu sú hry, ktoré sa aktuálne ťažšie zháňajú, ale ak sa vám to podarí, stoja určite za to.

- Mmm! (od 5 rokov)

- Ghost fighting treasure hunters (od 5 rokov)

- Leo musí ke kadeřníkovi (od 4 rokov)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujeme za Váš komentár! :)